LUJZA HEJ: 3 jednostavna trika koja će vam pomoći da bezuslovno zavolite sebe i svoju dušu

Ključno je shvatiti kako su samopouzdanje, ljubav prema sebi i samovrijednost – sjeme koje će proklijati samo ako ga zalivate. Kako započeti izgradnju samopouzdanja? Za početak, prihvatite da zaslužujete biti voljeni. Zaslužujete voljeti sebe.

Istina je: jedna od najtežih stvari u životu je biti iskren prema sebi. Ako smo bili povrijeđeni, katkad skrivamo djelove sebe kako ne bismo ponovo bili povrijeđeni.

“Jedan od razloga zašto govorim o ljubavi prema sebi jeste što pružanjem ljubavi samima sebi stičemo određenu vrstu povjerenja koje nam pomaže da budemo iskreni prema sebi”, objašnjava Lujza Hej.

Zvuči jednostavno, ali mnogima je to vrlo teško. Ako primijetite da činite nešto samo kako biste udovoljili nekom drugom, tada ne ispunjavate svrhu svoje duše. Uskraćujete sebi sreću.

“Ohrabrujem vas da vježbate voljeti sebe jer je to najbolji put približavanja osobi koja jeste”, dodaje Hej.

Često smo nesigurni. Neprestano preispitujemo svoje odluke ili odlučujemo na temelju tuđih mišljenja. Zašto tako lako vjerujemo drugima, ali ne i sebi?

To nije put prema srećnom životu ispunjenom ljubavlju. Neprestano ćete tragati za nečim što nije od koristi vašoj duši.

Mnogo je načina za izgradnju samopouzdanja. Ovo su tri Lujzina najdraža načina:

1. Pišite dnevnik

Zapisujte svoja iskustva, kako ste se osjećali i jeste li osjetili da ste postupili u skladu sa svojim unutrašnjim vođstvom. Ako ste se zbog nekoga uzrujali, jeste li se suočili s tom osobom ili ste skrivali svoja osjećanja? Što više zapisujete i opažate trenutke u kojima postupate onako kako je najbolje za vas, to ćete biti bliži izražavanju sebe.

2. Radite vježbe pred ogledalom i tapkajte

Gledanjem sebe u oči i izražavanjem svojih stvarnih osjećanja možete razotkriti skrivene strahove i napokon se s njima suočiti. Mnogo ljudi vjeruje u snagu afirmacija, međutim, one su najučinkovitije kada se kombinuju sa tapkanjem ili radom sa ogledalom.

3. Meditirajte

Nema boljeg načina od opuštanja, disanja i smirivanja misli. To je odličan trenutak za izgovaranje afirmacija i promišljanje o tome šta želite u životu.

(Sensa)

Related posts

Ostavi komentar