STVARI OD KOJIH ODMAH TREBA DA ODUSTANETE: Već danas ih izbacite iz svog života zauvijek!

Svaki dan je dobar dan za novi početak – pogotovo da izbacite iz života sve što vam ne odgovara i ne doprinosi vašem ličnom i duhovnom razvoju. U tu svrhu, Najwa Zebian, libansko-kanadska autorka, pjesnikinja i aktivistkinja poručuje od kojih stvari trebate odustati još danas.

1. Prestanite preispitivati vlastitu vrijednost – “Samo zato što je neko odabrao da vas tretira kao manje vrijedne, to ne znači da i jeste manje vrijedni. Zapamtite: vi sami definišete svoju vrijednost, ne drugi”.

2. Prestanite opravdavati tuđa ponašanja – “Ne postoji nijedno opravdanje za to da vas neko tretira loše. Zato, prestanite s tim”.

3. Nemojte sebe stavljati na posljednje mjesto – “Niste velikodušni ako sebe stavite na posljednje mesto, kao što niste sebični ako ste samome sebi na prvom mjestu. Kad sebe postavite na prvo mjesto – time ne poručujete drugima da i oni moraju to učiniti. Njihovi izbori su njihova stvar. A vaš izbor da sebe stavite na prvo mjesto jeste iskazivanje ljubavi prema sebi.”

4. Prestanite držati se jednih te istih obrazaca u životu – “Ako ste zanemarili samog sebe cijelog života čineći jedno te isto, kako biste se držali sigurnog i poznatog – uvođenje promjene, kao i korak u nepoznato učiniće da se osjećate bolje. Razbijte te stare obrasce stalnog zanemarivanja samog sebe i zakoračite prema novom sebi.”

5. Nemojte pristajati na stvari koje ne želite – “Svaka odluka koju donesete jer se bojite razočarati druge ili im želite udovoljiti loše će se odraziti na vas i na to kako se osjećate. Kada kažete “da” – zaista mislite tako. Ako da zaista nije “da” – prestanite udovoljavati drugima.”

Related posts

Ostavi komentar