Marko Louis objavio singl i album pa poručio: “Ljudima se nudi iluzija slobode”

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovječanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.

Album je nastavak jedinstvenog Markovog poimanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru – i novu publiku – poziva da slave muziku u ovim izazovnim vremenima:

„Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju – kaže Marko o glavnoj temi albuma.

– Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajim i cio sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od rijetkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvođenje, tako i slušanjem“.

Markova muzika je uvijek bila jedinstvena mješavina hrabrosti i inteligencije, sa uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspirisan drugim muzičarima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući druge:

„Ovaj osjećaj slobode kroz muziku, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pjesmu. Muzika šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lijek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osjećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda “!

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma.

Postavljajući paralelu izmedju dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva:

„Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pjesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.“

Sumirajući svoj stav prema slobodi – prema muzici – Marko poziva slušaoce:

„Moj cilj sa albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim da podijelim sa vama.“

Na ovom albumu Marko Louis je sarađivao sa umjetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producentom Mak Kulenović Makhi Beatz i mnogim muzočarima iz celog regiona.

„ Moja supruga Masha je gostovala na jednoj numeri, koja je posebna – kaže Marko.

– Pjesma “From Belgrade to Istanbul”, osim što traje preko 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje. Pjesmu smo kreirali moj prijatelj i trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Masha je svojom nežnošću stvorila intermezzo u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom.“

Pored obrade poznate pesme “Vranjanka”, u saradnji sa sarajevskim producentom i članom benda Helem Nejse Tihomirom Radićem Toshijem, Marko Louis je obradio i pjesmu svoga oca “Neverno plavo oko” iz epohe sa Južnim vetrom.

„Posebno sam ponosan na ove dvije kompozicije i jedva čekam da ih sviram uživo“  – rekao je Marko.

Related posts

Ostavi komentar