Miloš Biković: Mirisna sjećanja mog djetinjstva

Miloš Bioković je prije par doputovao u Podgoricu kako bi sa svojim kolegom, glumcem Miodragom Radonjićem prisustvovao premijeri filma „Južni vetar“ koji obara sve rekorde gledanosti u regionu.

Glumca čiji je dolazak izazvao neviđeno intertesovanje pretežno mlađe publike koja  ga je dočekala ispred podgoričkog bioskopa Sinepleks u TC ,,Delta city” u intervjuu za rusko izdanje magazina „Hello“ govorio je o svom detinjstvu i odrastanju ali i o poslu kojim se bavi.

„Kad sam bio dijete, majka i ja smo se selili od mjesta do mjesta, šest ili sedam puta, živjeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živjeli na periferiji grada. Ponekad smo uspijevali da nađemo nešto bliže njenom poslu (ona je radila u školi), ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije. I tek kad sam imao 15 godina, smjestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodijelila. Ali dobro se sjećam i djedine kuće, nalazi se na sjeveroistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sjećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sjećanja iz djetinjstva. Najjači od njih je miris borove šume.“

Tridesetdvogodišnji glumac koji je slavu  stekao ulogo Aleksandra Tirnanića Tirketa, u filmovima Montevideo, Bog te video! i Montevideo, vidimo se, završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu koju je morao da napusti zbog odlaska u Rusiju.

„Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište (tada sam radio u dva pozorišta odjednom). Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu „Baal“ po Brehtu. Čini mi se da kada čovjek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni – rekao je Biković.

Related posts

Ostavi komentar