Mira Banjac: Bila sam na ivici da dignem ruku na sebe

Mira Banjac iza sebe ostavlja nimalo lak period života i ne krije da joj je čitava situacija oko korona virusa veoma teško pala. Pandemija ju je zaustavila, primorala da ostane u svom domu, i onemogućila da radi posao koji veoma voli.

“Treba da radim dva filma, ali pitanje je kada će to sve da krene. U Banjaluci treba da radim film „Preživjeti Beograd”, čije smo snimanje već započeli ovdje u prijestonici. Ostaje pitanje ne kako ćemo preživjeti Beograd, nego kako ćemo preživjeti sve ovo što nas je zadesilo. Pravo da vam kažem, ničemu se ne nadam. Bojim se da ja, koja sam inače radoholik, ne potonem”, kaže obožavana Mira Banjac, koja otkriva i da joj je korona donijela neko čudno stanje i depresiju.

“Već duže vrijeme se borim sa depresijom, bezvoljnošću, i to nikako nije dobro, ali šta da se radi. Nisam bila kod ljekara jer sam, hvala Bogu, zdrava, ali ovo su jednostavno procesi koji, po mom mišljenju, nisu za ljekara, to je stvar bitisanja samog čovjeka. Ja sama osluškujem svoje tijelo i svjesna sam da sama i treba da se podignem na noge, te da se na neki način sporazumijem sa svojim organizmom i pomognem mu koliko sam u mogućnosti. Čuvamo se, zatvorili smo se, poštujemo sve mjere, pa šta nam bog da”, zaključila je legendarna glumica za “Objektiv”.

Za vrijeme Drugog svjetskog rata Mira je bila godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi. Djetinjstva se nerado sjeća. Nikada se ne bi vratila u to vrijeme. Život je nije mazio, ali Mira nikada nije odustajala.

“Ja, u stvari, uopšte i nisam bila dijete. Bila sam, eto, neko biće. Drugo, živjela sam kod babe. Moj otac je bio Amerikanac. Doveli su ga ovdje kad je imao dvadeset i neku godinu. Nije ni znao srpski, oženili su ga mojom majkom koja je bila lijepa djevojka”, rekla je Mira, koja se prisjetila i najgoreg perioda svog života.

Nakon što je diplomirala, Mira se udala za svoju prvu veliku ljubav – Andreju Jovanovića. Oni su se upoznali tokom studiranja u Novom Sadu, a Mira je sa 24 godine postala majka sina Branislava.

Glumica je prošla i kroz veliku finansijsku krizu, te je otkrila da je čak razmišljala sebi i da oduzme život.

“Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sjela da napišem pismo i htjela da se bacim dolje”, prisjeća se Mira i dodaje:

“U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila”.

Related posts

Ostavi komentar