Mišel Obama o tvrdnji Megan Markl da je “doživjela rasizam” u Bakingemskoj palati

Dok britanska kraljica Elizabeta II ne prestaje da radi na popravljanju reputacije svoje porodice nakon intervjua princa Harija i njegove supruge Megan Markl koji su nedavno dali Opri Vinfri i posebno tvrdnje Megan Markl da je doživjela rasizam od strane kraljevske porodice bivša američka prva dama, Afroamerikanka Mišel Obama, ovako komentariše  intervju koji je u Britaniji podigao veliku prašinu.

U intervjuu za NBC, Mišel Obamu su pitali šta joj je prošlo kroz glavu dok je gledala Meganin iskren razgovor u kome je navela da ih je jedan član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog sina Arčija, s obzirom na njeno porijeklo, jer je njena majka Afroamerikanka.

Javna služba se nalazi u središtu pažnje, rekla je Mišel Obama, koja je provela osam godina u Bijeloj kući dok je njen suprug, takođe Afroamerikanac, Barak Obama bio predsjednik SAD.

“I većina ljudi to ne razumije, niti bi trebalo da razumije. Ono što uvijek imam na umu jeste da se ništa od ovoga ne odnosi na nas u javnoj službi, već na ljude kojima služimo”, istakla je ona.

Bivšu prvu damu SAD pitali su o trenutku kada je Megan rekla Opri da je “doživjela rasizam”.

“Kao što sam već rekla, rasa na ovom svijetu nije nova konstrukcija za obojene ljude, pa stoga nije bilo potpuno iznenadenje čuti njena osjećanja i njihovu artikulaciju”, odgovorila je Mišel Obama.

MN/Nezavisne

Related posts

Ostavi komentar