Nataša Đokić: Radim haljine koje se mogu ponijeti i na crveni tepih

Ostavila je iza sebe težak životni period koji je uslijedio nakon razvoda, i sa velikim elanom krenula u novo životno poglavlje koje ispisuje novim nagradama, kreacijama, srećnim trenucima uživanja sa sinom Petrom, dobrim raspoloženjem… Pred ljetnu sezonu Nataša Đokić napravila je nekoliko novih kreacija koje oslikavaju njena raspoloženja i modna razmišljanja.
“Nakon teškog i apsolutno neinspirativnog perioda usljed pandemije, koja nas je u mnogo čemu ograničila, u poslovnom smislu je nastupio procvat. Želja za glamuroznim izgledom i lijepim događajima učinila je da odradim haljine koje se slobodno mogu ponijeti i na crveni tepih. I čini mi se da nisam jedina, i da su se slično osjećale mnoge djevojke i žene. Sve što sam u skorije vrijeme uradila izazvalo je samo pozitivne reakcije, tako da ću nastaviti tim putem. Nova kolekcija, koja je dobrim dijelom osmišljena, biće elegantna, moderna i, kao i uvijek kada je o mojim modelima riječ, imaće jedinstven pečat. Nadam se da ću u toku ljeta početi sa izradom i početkom jeseni prikazati kolekciju. Uželjela sam se piste, rada sa manekenkama i svega onoga što jedna revija nosi.”
Modernost i glamur svojstveni su Vašem dizajnerskom izrazu, koliko je izazov ostati na tom putu i njegovati dosljednost? Da li je korona bila jedan od njih?
– Imam sreću da se moj rad i generalno stil koji njegujem dopada ženama. U tom smislu mi vjeruju i koliko vidim rado prate ono što radim. S druge strane, mnogo volim svoj posao i rijetko sam na njega gledala kao na obavezu ili nešto što bih u nekom trenutku izbjegla. I baš zato nikada nisam imala problem s tim da održim nivo poslovanja ili zainteresovanost za svoje modele. Naprotiv, uvijek je ta zainteresovanost rasla, polako, ali sigurno.
Uvijek nosite isključivo svoje modele. Nedavno ste dobili i nagradu za najbolje stilizovanu žensku ličnost u Crnoj Gori. Svaka nagrada raduje, a po čemu Vam je ova posebno draga?
– Po tome što sam modni dizajner, a uručeno mi je priznanje za najbolje stilizovanu ličnost u Crnoj Gori. Stilizacija jeste vezana za moj posao, ali, u suštini, to su dvije potpuno različite stvari. Umijeće kombinovanja, osjećaj za trend i momenat kada određeni odjevni komad treba plasirati je nešto što bih nazvala svojim vještinama. Sa druge strane, činjenica da u svečanim prilikama uvijek nosim svoje modele, govori i o meni kao o dizajneru, i baš zato mi ova nagrada mnogo znači.

(gracija)

Related posts

Ostavi komentar