Nekadašnja štićenica Doma Mladost iz Bijele, Milica Brajović: “Dala sam sve od sebe da budem hrabra”

Nekadašnja štićenica Doma Mladost iz Bijele, devetnaestogodišnja Milica Brajović, sve je raplakala svojom životnom pričom, ali i oduševila hrabrošću koju posjeduje u sebi.

-Život u Domu je bio kolektivan, raznovrsan. Većina vremena je zaista bila predivna i zahvalila bih se ovom prilikom svim ljudima koji su bili uz mene i svoj podršci koju su mi pružili- rekla je Milica gostujući u Jutarnjem programu RTCG i dodala da pamti dosta lijepih trenutaka provedenih u Domu.

-Pamtim puno ekskurzija, izleta. Sva ljetovanja i zimovanja sa Ivanovih korita. Pamtim sve ono najljepše- istakla je Milica.

Ona je dodala da su u Domu svi sličnih sudbina i okolnosti, te da je sa njom boravila i sestra bliznakinja.

– Bile smo jedna drugoj najveća podrška. I biću joj podrška dok sam živa- naglasila je ona, koja je završila  Srednju stučnu školu za pomoćnog kuvara.

-Školovanje je bilo predivno. Prvi dio osnovne škole sa sestrom sam završila Centru “1. jun“, drugi dio u Zelenici, nakon toga sam završila SSŠ za pomoćnog kuvara u Kotoru. Putovala sam sa tri druga i vraćala se. Bilo je zaista divno- rekla je ona.

Od kada je postala punoljetnja, Milica se osamostalila.

-Imala sam veliku podršku Doma. Bilo je straha, raznih emocija kao i kod svakog štićanika. Ali sam dala sve od sebe da budem hrabra i da se uzdam u sebe. Imam svoj dom koji su me obezbijedili iz Centra za scocijaln rad i Help kao i obezubeđen posao-rekla je ona.

Njena sestra nalazi se u centru Komanski most.

-Sa najužom porodicom sam najčešće u komunikaciji. Sestru obilazim koliko sam u mogućnosti. Pošto je situacija sa koronom takva, trudim se da kada mogu da je posjetim, ponesm što joj je potrebno od hrane, odjeće- kazala je ona.

Milica je za kraj svim štićenicama poslala poruku podrške.

-Poručila bih da slušaju svoje srce, da budu optimistični i da koliko god mogu ostani hrabri i da se bore koliko je to moguće- zaključila je Milica.

M.N.

Related posts

Ostavi komentar