Nikolina Lončar: Kontrolišem svoje emocije tako što ih ne pokazujem

Nekadašnja mis Crne Gore sada mlada i uspješna poslovna žena otvorila nam je dušu i priznala da bi uskoro volje da se ostvari kao majka, ali i da joj je karantin dobrodošao.

Koliko i na koji način te je bračni život promijenio?

-Iako se određeni broj parova nakon dugogodišnjeg zajedničkog života se ne odlučuje za brak, često uz komentar da im “papir nista ne znači” mi nismo dijelili takvo mišljenje. Kada smo saopštili da smo zakazali vjenčanje pojedini su bili iznenađeni jer su mislili da smo već u braku. Kako smo bili vjereni četiri godine, odlučili smo da tu vezu podignemo na sljedeći nivo iako smo i do sada tretirali jedno drugo i ponašali se kao da smo vjenčani. Kada smo se vjenčali zaista se niišta konkretno nije promijenilo, sve je ostalo isto, samo što smo sada zvanično u braku, što nosimo burme i uskoro planiramo i da zasnujemo porodicu. Jedino što bih istakla jeste da je moj suprug sada možda, ukoliko je to moguće još pažljiviji. Brak može da utiče na to da promijenite način života, neke navike ili okruženje, ali naša suština uvijek ostaje ista. Tako da je jedino što se kod mene promijenilo – moje prezime. (smijeh)

Kako provodiš slobodno vrijeme?

-Po prirodi sam osoba koja voli da joj je dan ispunjen. Svaki slobodan trenutak ću iskoristiti da se vidim sa prijateljima, prošetam ili pročitam kvalitetnu knjigu. Posto sam aktivna I angažovana na nekoliko poslova ponekad radim i u slobodno vrijeme jer sam osoba koja se vodi parolom :”Sve što mozes zavrsiti danas ne ostavljaj za sjutra“ , ali se trudim da ne pretjerujem kako bih uvijek imala vremena i za privatni život. Samatram da slobodnog vremena zaista nikad nije dovoljno. S vremena na vrijeme bih samo ležala ušuškana u krevetu ali ponekad nemam vremena ni za to.

Koliko te je korona poremetila na privatnom i poslovnom planu?

-Znate kako, mislim da je svima nama teško pala ova situacija sa korona virusom. Mnogi od nas su imali sreću da ne dobiju virus, da cak ne budemo ni u kontaktu sa nekim od oboljelih, ali strah koji čovjek prezivljava kad zna da se sve može promijeniti za par sati, briga za porodicu, starije i djecu, sve je to veliki stres. Teško je imati sasvim jasnu i sveobuhvatnu sliku svega onoga što se dešava u vezi sa virusom Covid-19. Toliko je informacija oko nas, da je tesko zaključiti šta je objektivno i realno. Ali bez obzira na sva tumačenja, jedno je sigurno a to je da je promijenio način života i poslovanja, promijenio nase planove i natjerao na velika prilagođavanja. Ali svakako smatram da je svaka kriza istovremeno I nova prilika. Pošto smo suprug I ja lesto razdvojeni zbog prirode kako mog tako I njegovog posla, I zbog toga često nemamo mnogo slobodnog vremena, karantin nam je dobrodošao oboma kao neka vrsta zajedničkog odmora. Budući da niko ne zna kako će se virus dalje ponašati, zbog toga je veoma vazno da svako od nas bude uticajan pojedinac u svom okruđenju, I sto je najbitnije da budemo odgovorni prema sebi I drugima.

Šta te čini zadovoljnom i srećnom ženom?
– Zadovoljnom me čini malo stvari a srećnom one najmanje.

Koji su to momenti kada pustiš suze i da li uopšte pokazuješ emocije?
-Smatram da su emocije korisne I da mnogo možemo da naučimo iz njih. Da ih nemamo život bi nam bio vrlo siromašan. One su ljepak za naša sjećanja I iskustva, nesto što možemo da prizovemo kako ne bismo napravili istu grešku u sličnoj situaciji. Rijetko puštim suzu ali I to se ponekad dešava. Kontrolišem svoje emocije tako što ih ne pokazujem.

Da li ti je proradio majčinski instikt?

-Kod mene i mog supruga sve ide spontano. Majčinstvo je jedno nesumnjivo predivno iskustvo i voljela bih da se nađem u toj ulozi, nego, neka ide sve svojim tokom, bez planiranja.

Rajka Novaković

Related posts

Ostavi komentar