Nova knjiga za djecu:”Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore”

Koja je najljepša zmija Crne Gore? Zašto zmije izgledaju “mokro” i “klizavo”? Da li znaš koja je zmija najbolji “plivač”?Da li znaš koja je koja je naša najotrovnija zmija, koliko ih je, i u kom dijelu Crne Gore one žive? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja mogu se pronaći u zanimljivoj knjizi za djecu “Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore” koju je napisala Bojana Uskoković. Krvavac.

„Knjiga je nastala iz ličnog entuzijazma i iz ljubavi prema mojoj djeci. Djeca imaju moć da vas natjeraju da postanete bolja verzija sebe (samih). Da vas poboljšaju. Pri tom ne morate biti roditelj. Možete biti ujak ili tetka, čak i komšija. Bez obzira na to ko ste im vi, djeca imaju moć da iz vas izvuku najbolje“

Pošto ni sama nije ništa znala o ovim neobičnim životinjama sa autorkom su svoje znanje nesebično podijelili Dejan Krvavac i Tihomir Radonjić, koji dugi niz godina izučavaju zmije sa naših prostora.

Bogate ilustracije kojim obiluje knjiga čije je štampanje omogućila Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori uradila je Marica Kicušić, dobitnik prestižne nagrade “Neven” u Srbiji za najboljeg ilustratora 2020. a, Jelena Marković je bila zadužena za lekturu i redaktru.

Cilj ove knjige, po riječima autorke, je da podstakne djecu da čitaju, da se povežu sa prirodom koja ih okružuje i da ih edukuje kako da očuvaju i kako da brinu o prirodnoj sredini zemlje u kojoj žive uz upoznavanje najmanje poznatih životinja Crne Gore.

Related posts

Ostavi komentar