Ova navika uzrokuje opadanje kose

Promijenili smo šampon, stavljamo specijalana pakovanja za kosu ali ona i dalje opada.A, jeste li znali da čak i pogrešno korišćenje četke za kosu može da uzrokuje opadanje vlasi.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2000 žena pokazalo je da je 4 od 10 žena svesno da njihov način češljanja nije dobar, ali samo jedna od njih brine o tome. Takođe, jedna od 20 žena još uvek veruje da kosu mora dobro da iščešlja pre spavanja. Petina žena smatra da grubo raščešljavanje nije ništa loše, a isto toliko žena deli svoje četke s drugim osobama.

Šauna Pulfrej, stručnjak iz oblasti nege kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

– Zabrinjavajuće je koliko žena pogrešno koristi četku i tako oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, bitno je da koristite češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu – kaže Šauna.

Takođe, naglašava kako je važno da se za svaku potrebu kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna, te koristi samo jedan za sve.

– Korišćenje ispravnog češlja za kosu, pomaže da kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana spoljašnjim faktorima, poput ravnanja kose, kovrdžanje kose i farbanja –  objašnjava Šauna.

Related posts

Ostavi komentar