Ovo će biti torba 2022. godine

Svake godine barem jedan model okiti se laskavom titulom it torbice te u rekordnom roku postane predmetom žudnje pratiteljica trendova i zaljubljenica u modu; jednostavno postane toliko popularan da ga baš svi žele imati.

Prošle godine takvu sudbinu doživjela je Pradina torba Cleo, a 2020. godine svi su silno priželjkivali Jodie s potpisom Bottege Venete, koja se u rukama influencera mogla vidjeti u različitim bojama. Neke od tih posebno popularnih torbica imaju veliki potencijal postati kultnim modnim komadom. Tako je, naprimjer, Fendijeva Baguette dizajnirana 1997. godine ponovno osvojila srca modnih zaljubljenica te je na modnu scenu vraćena 2019. godine, kada se pojavila na ramenu Keri Bredšo u seriji ‘Seks i grad’. Danas je to torbica kojavaži za jednu od najpoželjnijih, modni klasik koji ne poznaje vrijeme ni modne trendove, nosiv baš uvijek i svugdje.

Sličnu sudbinu predviđaju Balenciaginoj torbici Hourglass, koja je modnu sferu lansirana kolekcijom za jesen i zimu 2019./2020., a posebnu pažnju privukla je nakon što se pojavila na malim ekranima. U seriji ‘I tek tako’, rebootu ‘Seksa i grada’, Sara Džesika Parker nosila je Gucci x Balenciaga kombinujući ga s maksi košulja – haljinom.

Čini se da se pojavljivanjem torbice u seriji poznatoj po sjajnim modnim krpicama pokrenula lavina. Sve je uočljiviji trend skulpturalnih torbi u obliku pješčanog sata, koje se mogu nositi preko tijela, ili s malom ručkom te u raznim bojama, stilovima i veličinama. Balenciaga je tako u ponudu uvrstila čitavu paletu boja, od klasičnih crnih i bijelih pa do upečatljivih ružičastih i zelenih, a za one koji sav naglasak vole staviti na modne dodatke tu su primjerci u lakiranoj i kroko koži, poput srebrne i bordo varijante.

Modna influencerica i it djevojka Hajli Biber bila je obožavateljka ove torbice od samog početka, a za oko posebno joj je zapeo model u ženstvenoj crvenoj boji. Influencerica Sonja Lison pak u svom ormaru ima dvije verzije ove torbice – klasičnu crnu te bijelu.

Related posts

Ostavi komentar