Ovo je haljina godine

Haljinu vojvotkinje od Saseksa Megan Markl, koju je nosila tokom intervjua sa Oprom Vinfri, Britanski muzej mode Bat izabrao je za haljinu godine. Crna duga haljina od žoržeta sa dubokim dekolteom, izvezenim cvijetom lotosa i ukrasnim kaišem, iz Armanijeve je kolekcije za proljeće 2022. godine, a njena maloprodajna cijena je 4.700 dolara. “Poznato je da članovi kraljevske porodice često koriste odjeću da pošalju poruku svog izbora stila, boje ili motiva. Ističu da je vojvotkinja odabrala haljinu sa dizajnom cvijeta lotosa zbog njegove simbolične povezanosti sa ponovnim rođenjem, samoregeneracijom i duhovnim prosvjetljenjem i njegove sposobnosti da cvjeta uprkos naizgled izazovnim uslovima”, navodi se u saopštenju Muzeja, koji od 1963. godine njeguje ovu tradiciju da renomirane ličnosti iz modne industrije biraju haljinu godine. Muzej je haljinu Megan Markl uključio u izložbu pod nazivom Istorija mode u 100 predmeta.

“Haljina godine ima potencijala da bude ‘meme godine’. Intervju Opre Vinfri sa Megan i Harijem prihvatili smo kao trenutak koji će zauvijek ostati u britanskoj kolektivnoj svijesti”, istakli su selektori. Intervju koji su u martu 2021. emitovali CBS u SAD-u i ITV u Britaniji, prikazan je u još 70 zemalja, a pogledalo ga je oko 60 miliona gledalaca širom svijeta.
Pored haljine, ni izbor nakita koji je ovom prilikom nosila Megan nije bio slučajan, a posebno se istakla narukvica princeze Dajane koja ima posebno značenje.

Related posts

Ostavi komentar