Pjevačica Tanja Savić prijavila muža za otmicu sinova

Pjevačica Tanja Savić je nakon četiri mjeseca ćutanja prijavila svog muža Dušana Jovančevića za otmicu njihovih sinova Maksima i Đorđa. Kako pišu mediji, Jovančević bi navodno zbog toga mogao da bude osuđen na novčanu,ali i zatvorsku kaznu.

Pjevačica je od maja pokušavala na miran način da riješi spor sa mužem kako on ne bi snosio posljedice, ali je sada odlučila da se bori za djecu po svaku cijenu, piše “Informer” a prenosi “Blic”.

– Dušan je odveo djecu u Australiju bez Tanjine saglasnosti. Ona je bila ubijeđena da će riješiti problem, međutim od kada joj je zabranio čak i da se čuju telefonom, pjevačica je očajna. Prijavila ga je u našoj policiji, a njen advokat je poslao prijavu i australijskoj policiji. Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarsvo pravde je upoznato sa njenim slučajem i uradiće sve da joj se djeca vrate – kaže sagovnornik ovog lista, blizak Tanji Savić.

On naglasašava da su u Australiji žene veoma zaštićene i da bi Tanja dobila svoju djecu u roku od nekoliko dana. Problem je, kako navodi izvor, što su mališani njihovi državljani, a pjevačica želi sa djecom da živi u Srbiji.

– Tanja nema ni želje ni novca da živi u Australiji. Zato će podnijeti zahtjev da dobije starateljstvo nad djecom i da joj bude omogućeno da ih dovede u Srbiju. Ona ima dokaz da su djeca oteta jer su imala boravište u Beogradu, išla su ovdje u školu, bila su i zdravstvenom sistemu. Dušanu prijeti od šest do 30 godina zatvora, a moraće da plati i kaznu od 25.000 dolara. Osilio se, jer je mislio da će Tanja dovjeka ćutati – zaključuje sagovornik.

Tanja Savić potvrdila je da je krenula u borbu za starateljstvo nad svojom djecom.

– Ćutala sam četiri mjeseca i nisam htjela da iznosim u javnost privatne detalje, ali sada sam morala da tražim pomoć. Govore mi ljudi što ne odeš po svoju djecu, ali ne mogu tek tako da odem u Australiju i da ih dovedem u Srbiju. Ja čak nisam ni njihov državljanin. To bi onda značilo da sam ja sinove otela od Dušana. Tražila sam pomoć i od naše države, ali i od australijske i sada čekam njihovu pomoć – kaže Tanja zadržavajući suze.

Ona je svjesna da njenom mužu prijeti velika zatvorska i novčana kazna, ali, kako se navodi, više za to ne mari:

– Moj suprug je uradio nešto najgore što može jednoj majci da se uradi – oduzeo mi je djecu. To nije smio da radi jer nije ljudski, ali i kažnjivo je zakonom. Ja sam sve htjela da uradim za njega, štitila sam ga, ali prešao je granicu.

Tanja Savić i Dušan Jovančević upoznali su se 2006. godine u Kaliforniji, ali je pjevačica tada bila zauzeta. Nakon što je raskinula dugogodišnju vezu, ponovo su se sreli 2009. godine i počeli ljubavnu vezu, koji su početkom 2011. godine krunisali brakom.

Par ima sina, devetogodišnjeg Maksima i dvije godine mlađeg Đorđa.

Po pisanju medija česti, ali ne i jedini razlog nesuglasica među supružnicima bilo je mjesto gdje će stanovati.

U izjavi koju je prije tri godine dala za domaće medije, pjevačica je istakla da je morala da se uda, ali je iz njenih riječi moglo da se zaključi da je suprug nagovara da se trajno presele u Australiju što ona nije željela.

“On je više za to da se vratimo tamo. Tamo je rođen, tamo je živio, djeca su se tamo rodila… Tako da njih vuče Australija mnogo, a ja sam jedina koja konce vuče za Srbiju, pa ćemo vidjeti ko će na kraju popustiti”, kazala je tada Tanja.

Tokom braka dugog skoro 10 godine u epizodama su u medijima objavljivane priče o bračnoj krizi i mogućem razvodu supružnika, o čemu pjevačica javno nije željela da priča.

Kulminacija zategnutih odnosa bračnog para Jovančević dogodio se tokom vanrednog stanja usled pandemije koronavirusa. Tanja je navodno Jovančeviću prijetila razvodom, a 17. aprila ga je prijavila policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Kako je portal Nova.rs tada pisao, Tanja je supruga prijavila policijskoj stanici na Novom Beogradu zbog verbalnog uznemiravanja.

Nakon ove bračne svađe, Tanja je otišla kod roditelja u rodno mjesto, a Jovančević je ostao sa djecom u Beogradu. Nekoliko dana potom doveo ih je kod majke, uz obećanje da će ih ponovo dovesti, što se međutim nije desilo. Kada se vratila u stan, koji je zatekla prazan – bez njegovih i dečijih stvari, kao i bez putnih isprava, zbog čega je posumnjala da je decu odveo iz Srbije, Tanja je slučaj prijavila policiji.

Slučaj Tanje Savić i Dušana Jovančevića dospio je i u svjetski poznate medije, pa je tako poznati tabloid Daily Mail pisao o tome, takon čega je Jovančević za IDJTV izjavio:

“Djeca i ja smo otišli u Australiju zbog njihove bezbjednosti i vraćamo se naravno za Beograd kada prođe sve oko Covida-19 i sve se vrati u normalu. Tako smo se dogovorili moja supruga i ja. Ona je ostala jer ima poslovne obaveze. Mi smo jako zaljubljeni jedno u drugo i dan-danas. Ja moju suprugu volim isto kao prvog dana! Čujemo se dva puta dnevno. Nezgodno je budući da je vremenska razlika osam sati unaprijed” između ostalog ispričao je on.

Izvor: Blic.rs/nasiusvetu.com

Related posts

Ostavi komentar