Preminuo Mustafa Nadarević

Poznati glumac Musatafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini, prenosi Radio Sarajevo.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović.

Nadareviću je dijagnostikovan karcinom pluća, nedavno je otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji, nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadaraević rođen je u Banjaluci 1943. godine. Kad mu je bilo tri godine umro mu je otac. Njegova 22-godišnja majka Asja nije imala sredstava da podiže dijete pa je Mustafa  prešao da živi u Zagreb kod djeda i babe po ocu. Tu je završio i prvi razred osnovne škole, a onda se vratio u Bosanski Novi kod majke koja se u međuvremenu zaposlila. Mustafa je imao veliku želju da se ostvari kao glumac i ta želja mu se ispunila.

Diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji za kazališnu umjetnost, a pozorišnu je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u tom gradu .

U svojoj karijeri ostvario više od 60 filmskih i 150 pozorišnih uloga, a dobitnik je mnogobrojnih priznanja među kojima su:„Zlatna arena“, koju je osvojio čak tri puta, isto toliko puta osvojio je i „Zlatnu klapu“, dobitnik je Sterijine nagrade,četvorostruki dobitnik Zlatnog lovorovog vijenca i mnogih drugih nagrada.

Kao reditelj debitovao je 1992. godine predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a od tada je postavio više predstava, između ostalih „Balkanskog špijuna“, Dušana Kovačevića i „Zabune“, Alana Ajbourna u Satiričnom kazalištu Kerempuh i „Hasanaginicu“ Milana Ogrizovića u HNK i Narodnom pozorištu u Sarajevu.Dobitnik je mnogobrojnih priznanja među kojima su:„Zlatna arena“, koju je osvojio čak tri puta, isto toliko puta osvojio je i „Zlatnu klapu“, dobitnik je Sterijine nagrade,četvorostruki dobitnik Zlatnog lovorovog vijenca i mnogih drugih nagrada.

Ženio se tri puta. Sa prvom suprugom Jasnom bio je u braku osam godina i sa njom ima kćerku Nađu, sa drugom Snežanom dobio je kćerku Nanu i sina Ašu.

Treća supruga poznatog glumca od koje je bio stariji čak 20 godina je Slavica Radović, porijeklom Slovenka

Srećan brak prekinula je Slavičina smrt, 2012. Godine. Poznata kostimografkinja i scenograf umrla je od raka dojke. 

Related posts

Ostavi komentar