Preminuo Zafir Hadžimanov: Još jedan velikan koga nam je uzela korona

Zafir Hažimanov filmski glumac, pjevač i kompoziotor umro je juče u Beogradu od posljedica infekcije korona virusom.  

Svestrani 77-godišnji umjetnik koji u karijeri dužoj od pola vijeka ostvario veliki broj pozorišnih uloga, na desetine muzičkih albuma, isto toliko knjiga poezije i nebrojene nagrade, prije tri godine povukao se sa javne scene zbog problema sa srcem. Posljednji put igrao je u “Nemanjići – rađanje kraljevine”

Bio je oženjen pjevačicom i glumicom Senkom Veletanlić sa kojoj je imao nevjerovatno skladan brak. Toliko su njihovi prijatelji su u šali govorili da smetaju ljudima što su stalno zajedno. Profesor doktor za mjuzikl kako je sebe nazivao ostavio je za sobom suprugu Biseru, sina Zafira Hadžimanova poznatog džez muzičara i unuku Martu.

Njegov sin Zafir se na društvenim mrežama na dirljiv način oprostio od svog oca.

“Preminuo je moj otac Zafir. Njegovo veliko srce nije uspjelo da pobijedi bitku sa ovom groznom bolešću. Za sobom je ostavio pravo bogatstvo, od pjesama koje je tako majstorski lako pjevao, preko svojih mnogobrojnih i raznovrsnih kompozicija, knjiga poezije i proze, pa sve do nenadmašivih uloga u pozorištu i na filmu”.

 Tevije nad Tevijama! No, prije i iznad svega toga, svojoj porodici i najbližima uvijek je nesebično davao svoju ogromnu ljubav, pažnju i podršku. Senka i on bili su jedan od najtalentovanijih i najljepših parova u istoriji ovih prostora. Nenadmašivi! Njegov nesavladiv duh, sposobnost da se u svakoj situaciji snađe i nađe na nogama, energija da sve što radi uvijek radi cijelim svojim bićem, a da dok sve to radi bude istovremeno vrhunski šmeker… to mora da se pamti. Da se pamti i poštuje! Volimo te tata i nedostajaćeš nam zauvjek! Hvala vam svima na riječima podrške”napisao je Vasil.

Related posts

Ostavi komentar