Prijeti nam ponovno zaključavanje?

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1233 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 384 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2 objavilo je juče popodne IZJZCG.

Od posljednjeg presjeka prijavljeno je i 12 smrtnih ishoda povezanih Covid19 a ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 490 a od početka godine 499.

A direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša gostujući juče u Bojama jutra na TV Vijesti najavio i da će se, ako ne dođe do pada broja inficiranih sledeće subote donijeti nove mjere koje će biti strože od ovih sad.

On je kazao i da su do velikog broja inficiranih dovela masovna okupljanja, više od stotinu svadbi u septembru koje su se održale uprkos zabrani.

Mugoša je kazao i da “nismo previše posvećeni niti poštujemo mjere”.

“Dobio sam slike iz Bijelog Polja sa jedne sahrane, sa više od stotinu automobila. Rekli smo da to ne može i da se ne dozvoljava. Vidite koliki je porast na sjeveru i on se poklapa i sa slavama…

Mjere se, kazao je direktor IZJZCG moraju striktno poštovati.

“Činjenica je da to u Crnoj Gori ne ide baš lako i jednostavno. Strah me da će se mjere samo produžavati umjesto da se sve završi za tri do četiri sedmice. Ovako se samo mrcvarimo”

Dodao je da je zdravstveni sistem opterećen, ali se i dalje održava.

“Ali, ako se ne smanji broj zaraženih strah me da ćemo morati ići i u kompletno zaključavanje kao u prvom talasu”, poručio je Mugoša.

Direktor IZJZ je potpuno u pravu -vrtimo se u krug, zašto se onda donose nove mjere i što bi nam ponovno zaključavanje donijelo?

Related posts

Ostavi komentar