Prirodan način za dobijanje svjetlijih pramenova u tamnoj kosi

Kosa prošarana svijetlim pramenovima biće razigrana, puna dinamike, ali ako se ustručavate da se odlučite za “prave” pramenove koje je uradio frizer i niste sigurni da li želite da se prepustite tom trošku, možete da isprobate manje agresivna sredstva.

Farbanje kose neposredno pred sezonu punu sunca možda neće da bude mudro, ni neophodno. Pored toga, hemikalije iz salona malo će da vam isuše kosu, a efekat će se samo pojačati dolaskom na plažu, u suvim i slanim uslovima. Alternativa privremenim i mekšim pramenovima su svakako prirodne tehnike osvjetljenja, sa sredstvima koja već imamo kod kuće.

1. Čaj od kamilice

Ako samo želite da svojoj smeđoj kosi date zlatni sjaj, uzmite čaj od kamilice. Stavite nekoliko kesica čaja od kamilice u veliku šerpu vode i pustite da se namaču oko 10 minuta. Zatim čistu kosu prelijte ovom (ohlađenom) mješavinom i ostavite je u kosi preko noći. Isperite kosu ujutru i primijetićete novi, svjetliji ton na kosi. Dodatni bonus je što pomaže kod peruti.

2. Limun

Trik sa limunom je dobar stari trik. Doduše, on izvlači žuti pigment (nekima čak i narandžasti), pa imajte to na umu. Kosu možete da posvijetlite limunom na dva načina: 1. natrljajte pola limuna na pažljivo odabrane pramenove kose ili 2) iscijedite jedan limun u vruću vodu i nanesite smjesu na kosu i sjedite negdje na suncu tako da se toplota aktivira dejstvo limuna. Poslije ovih tretmana, dobro nahranite kosu bogatom maskom ili čistim arganovim ili kokosovim uljem kako biste je zaštitili od isušivanja.

3. Cimet

Ako želite svjetliju kosu, ali se plašite kako će da izgleda, najbolje je da započnete sa cimetom jer je njegov efekat najslabiji. Za posvijetljivanje cimetom, potrebno je da napravite gustu pastu od cimeta i vrele vode, a zatim je nanesite na pramenove kose. Zatim skupite kosu u kapu za tuširanje i držite smjesu na glavi najmanje 6 sati, iako bi bilo najbolje da se spava s njom i kosa opere ujutru.

4. Vodka

Pomiješajte vodku i sodu bikarbonu i stavite smjesu u bočicu sa špricem i poprskajte kosu kada ste na suncu. Vodka daje plavkast, hladan ton, a alkohol u kombinaciji sa suncem posvijetljuje. Možete istovremeno da prskate kosu i pijete “koktelčić”. Manekenka Eva Hercigova kune se u ovaj trik ljepote.

5. Soda bikarbona

Kašičicu sode bikarbone pomiješajte sa vodom i tako ispirajte kosu jednom mjesečno, poslije šamponiranja i prije balzama za kosu. Soda savršeno osvjetljava kosu i najčešće se koristi kada želite prirodno svjetliju kosu. Ono što moramo da napomenemo je da za kosu nije najzdravija jer djeluje poput farbe. Zato jednom nedjeljno njegujete kosu.

(superzena)

Related posts

Ostavi komentar