RASKID je u ovim situacijama NEIZBJEŽAN!

Raskidi su uvijek neprijatna situacija i šok, a vrlo često znače i dolazak lošeg perioda za jednu stranu. Upravo svađe jesu povod, ali iza njih je sakriven glavni razlog, kog često nismo ni svjesni ili odbijamo da ga prihvatimo.

1. Nismo naučili da se nosimo sa našim različitostima

Na početku, naše razlike ne dolaze do izražaja i uglavnom je sve idilično i lijepo. Kako vrijeme prolazi i upoznajemo se, dolazi do toga da svako od nas ima neku manu, lošu naviku ili prosto razlikuje se od ostalih, jer ne postoje dva identična čovjeka. Kada shvatimo da ne volimo baš sve kod partnera, razočaramo se i dolazi do konflikta. Ne želimo da se suočimo sa problemom i tražimo prebacivanje krivice na drugu stranu.

Ovo je najčesći uvod u raskid ili razvod.

2. Ne posvećujemo dovoljno vremena i pažnje vezi

Kažu da je vrijeme bitan faktor u svemu, a u vezi je još važnija pažnja. Neki parovi vremenom prestanu da odvajaju vreme za sebe i time narušavaju svoj odnos, dolazi do razdvajanja i udaljavanja. Više ne radite stvari koje ste prije radili, a ono što vam je bilo uobičajeno da obavljate zajedno, sada je prošlost.

3. Nedostatak balansa, tražite previše promjena od jedne strane

Kompromis je osnova svakog odnosa. Nikako ne možemo tražiti ni očekivati da je u redu da se samo jedna strana trudi i mijenja. To možda može kratko da funkcioniše, ali u jednom trenutku će doći do zasićenja i raskida jer niko se ne osjeća lijepo dok se trudi uzaludno.

U nekim slučajevima, jedna strana izgubi nadu da išta može da se promijeni, dok druga strana vjeruje kako veza može biti sačuvana, najbitnije od svega je shvatiti da nikoga ne možemo promijeniti ili učiniti boljim. Prihvatite i volite vašeg partnera takvog kakav jeste.

Related posts

Ostavi komentar