Slavko Kalezić: Mislim i vjerujem u dobro

Svoj i jedinstven, Slavko Kalezić, sam je stvarao svoj put. Nije želio da ide nečijim utabanim stazama. Nekada neshvatljiv, Slavkova glavna snaga potiče iz porodice, posebno majke. Plače i kako kaže suze čiste dušu. Voli život i diše ga punim plućima.


Ovih dana preokupirani ste pozorišnim predstavama. Uprkos koroni, uspjeli ste da odigrate neke predstave, ali i da radite na novim. Kakav je osjećaj?

-Predivan. Privilegovan sam. Najiskrenije. Trenutno radim tri pozorišna projekta i beskrajno se radujem probama koje mi donose enormnu količinu radosti i spokoja.

Koliko je korona uticala na vaš poslovni, ali i privatni život?

-Što se tiče inostranstva, sve je otkazano i pomjereno za 2021. godinu. Od početka ove situacije, preuzeo sam stvari u svoje ruke i, uz konstantno poštovanje mjera, nisam dozvolio da strah upravlja mnome. Kreativnost me je obuzela i to je bio moj bijeg od realnosti koja jeste surova. 2020. godina je na mene djelovala poput preporoda. U duhovnosti je spas. Pametnome dosta.

Uvijek ste pozitivnog i veselog duha. Koliko tjerate sebe da uvijek budete takvi?

-Ne tjeram sebe. Prosto sam takav. Mislim dobro. Vjerujem u dobro. Vodim se dobrom. Radim na sebi i gledam, isključivo, u svoju baštu.

foto: Dimitrije Nedeljković

Kada plačete da li ste od onih koji to radi između četiri zida ili?

-Zavisi od situacije. Ne treba se stidjeti svojih emocija. Osjećam, dakle, postojim. Plač zna da bude djelotvoran. Suze čiste dušu.

Mnogo ste vezani za majku. Šta vam ona najviše zamjera, kritikuje?

-Ona je moj heroj. Zahvalan sam svakom danu koji imam sa njom. Jutarnja kafa uz razgovor sa mojom Mamuškom je neprocjenjiv doživljaj. Uvijek me savjetuje da se ne dajem previše određenim prijateljima. I u pravu je.

O čemu sanjate?

-Sanjam o tome da moja monodrama ‘Soulfood” doživi uspješno premijerno izvođenje i da ima dug pozorišni život.

Šta za Vas predstavlja Nova godina?

-Sumiranje utisaka. Preispitivanje. Volim da se osamim i tiho ispratim godinu koja je za nama. U novu godinu ulazim sa željom da me zdravlje služi. Ostalo se sve nadovezuje na to.

Rajka Novaković

Related posts

Ostavi komentar