Sloboda je trend koji nosimo ovog proljeća

Negdje je ustaljeno pravilo da su svake sezone u trendu dve boje, po jedan print i standardno jedan kroj odjevnog komada. Na poslednjim revijama za proljeće 2022 je situacija bila sasvim drugačija. Mnoštvo različitih printova, boja i unikatni krojevi krasili su piste. Čini se kao da se očajnički vapaj za slobodom prenijeo na sve sfere društva, a ako ste od onih koji ne vole monotoniju, svideće vam se kakav je uticaj ostavio u modnoj industriji!

BOJE!
Paco Rabanne čini se da je pisao “ljubavno pismo” hipicima. Svaki komad u kolekciji je imao različit print obojen spektrom toplih tonova i svega par komada je imalo hladnije nijanse.

Paco Rabanne Look 32
Poco Rabanne Look 19

Čak i Givenchy u čijoj kolekciji je preovladala crna, nije odolio šarenim pletenim džemperima.

Givenchy Vogue

CROP TOP I CUT OUT!
Nekoliko sezona unazad crop topovi dominiraju, a tako će biti i ovog proljeća. Bilo da su sakoi, ili majice, da li je elegantnija kombinacija ili je sportski stil, kratke bluze idu uz sve!

Versace Look 41
Versace Look 71

Ako ste mislili da su cut out komadi rezervisani samo za one u svojim dvadesetim, naredne fotografije će da vas razuvjere. Sa pravom merom, ovakve odevne predmete, mogu da nose i dame u zrelijim godinama, a da ne pokažu mnogo kože ukoliko se ne osjećaju prijatno da to i urade.

Valentino Look 37
Bottega


I pored svih boja koje smo vidjeli na pistama, pored svih krojeva i printova, resa i sljokica, najupečatljiviji detalj svakog komada je sloboda. Sloboda u umjetničkom izražavanju, sloboda u oblačenju i to je jedini trend koji MORATE da ispratite ovog proljeća!

M.M.

Related posts

Ostavi komentar