ŠOKANTNE IZJAVE Vedrane Rudan: Djeca su za svaku ženu jezivo mučenje s povremenim, minijaturnim trenucima “sreće”

Vedrana Rudan oglasila se na svojoj zvaničnoj stranici na internetu, na kojoj inače objavljuje tekstove, povodom nedavnih gostovanja u Srbiji, a naročito onog u emisiji voditeljke Marije Kilibarde.

Podsjetimo, Rudan je gostovala kako bi promovisala svoju knjigu “Doživotna robija”, a u jednom trenutku je pitala voditeljku, između ostalog, šta će joj dijete u 42. godini, te naglasila da “od 25. godine do danas nije nišla pastuva da je oplodi”.

Isječak iz emisije preplavio je društvene mreže, a mnogi su uputili oštre kritike na račun Rudan i njenih komentara. S druge strane, Rudan tvrdi da su svi njeni nastupi odjeknuli jer su, kako je napisala, tabloidi i portali ludi za vađenjem rečenica iz konteksta i bombastičnim naslovima.

Između ostalog, Rudan je opisala detalje susreta sa Marijom.

“Kada sam našminkana ušla u studio, prema meni je krenula žena visoka dva metra, malo sam i rekla. Prelijepa. Raširila je ruke, učinilo mi se da ću nestati u zagrljaju vjetrenjače. Uz širok osmijeh mi je priznala, a priznale su i sve ostale ‘voditeljke’ kod kojih sam bila, knjigu nije pročitala, ali neke rečenice, ipak, jeste. Posebno joj je bila zanimljiva priča o ženama koje često turaju prst ‘tamo’ ne bi li na vrhu prsta vidjele krv. Razigrana Kilibarda na svom prstu očekuje suprotno, ona želi ‘dete’. U razgovoru uživo sam joj rekla ono što možete vidjeti na mnogim srpskim portalima, čak i nekim hrvatskim. Izvinjavam joj se zbog ružnih riječi, ona zna da je nisam namjeravala uvrijediti, bila sam izvan sebe jer je doživljavam kao kćerku koja želi skočiti s visoke litice u kipuću vodu. Ako skoči i preživi, doživotno će i neuspješno liječiti rane”, napisala je Rudan.

Dodaje da su se Marija i ona zabavljale, a potom se osvrnula na “vrisak tijela”.

“Žena poštuje moje ‘krivo’ mišljenje. Nemam ja s njom problema, ali imam s modernim trendom koji je zastrašujući. Sve većem broju žena u četrdesetoj ‘tijelo vrišti’. Tijelo hoće dijete. Zašto žene u četrdesetoj plus misle da vrisak tijela može pobijediti fiziologiju? Ljudsko tijelo nije se mnogo promijenilo u nekoliko stotina hiljada godina. Ona koja rodi u četrdesetoj svog će prvoškolca sačekivati pred školom na pragu pedesete. Dijete će biti na startu života, ona na početku gubitka snage, ma koliko nam teretane slale drugačiju poruku. Ljudsko tijelo ima svoj ritam starenja i tu ubacivanje hormona samo čini ogromnu štetu”, smatra Rudan.

Prvorotkinji u četrdesetoj u čitavoj će priči najmanje pomagati partner, napisala je Vedrana. Djeca su za svaku ženu jezivo mučenje s povremenim, minijaturnim trenucima “sreće”, ističe Rudan.

“To znamo sve mi koje ih imamo, ma koliko lagale o tome. Koji jezivi zajeb. Želiš djecu, jer o njima ništa ne znaš, kada saznaš – već si na lomači koja se ne gasi decenijama. Marija Kilibarda me nakon emisije veselo otpratila do taksija. U emisiji sam joj rekla da imam mačku Pepicu koju volim, zato mi je rekla: ‘Pozdravite Pipicu’. U mom kraju ‘pipica’ ima sasvim drugo značenje, ipak, nisam pitala Mariju misli li na moju ‘pipicu’ ili Pepinu ‘pipicu’. Pozdravila sam Pepicu. Moje ‘pipice’ sjetim se samo na ginekološkom stolu”, zaključila je Rudan.

Related posts

Ostavi komentar