Sramna izjava Vladimira Jokovića: “Nemaju ni kučeta ni mačeta, ne možete glasati za nekog ko nema djecu”

Lider Socijalističke narodne partije i potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu i ministar Vladimir Joković dao je skandaloznu izjavu gostujući na Srpskoj televiziji.

“Ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta ni mačeta… Kakvu odgovornost, prema kome, pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu… Više ja i moj potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata”, skandalozne su riječi Jokovića, želeći da diskredituje Demokrate.

Reagovali su iz partije Alekse Bečića.

“Ako ste se ikada pitali kako izgleda potpuna izvitoperenost uma, vjerovatno je to ovo. A ovo nam je (i meni je teško da povjerujem) potpredsjednik Vlade. Što ako npr neko od nas ne može da ima djecu, Jokoviću”, upitao ga je na Tviteru poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Njegova partijska koleginica Zdenka Popović pitala je zašto ćute ministarke u Vladi.

“Zašto ćute poslanice SNP i URA na uvrede, stupidnosti i gadosti Vladimira Jokovića. Gdje ste da osudite ovakav fašizam jednog potpredsjednika Vlade i zatražite da odmah odstupi sa mjesta člana Vlade? Boli tišina vašeg ćutanja”, poručila je Popović.

Njena koleginica Tamara Vujović ističe da izjava potpredsjednika Vlade u tehničkom mandatu Vladimira Jokovića rupravo dokazuje zašto on nije kvalifikovan da obavlja nijednu ozbiljniju javnu funkciju. Ni da je predsjednik neke mjesne zajednice, a ne tzv. potpredsjednik Vlade.

Primitivni rječnik, retrogradne izjave instaliranih činovnika uznemiravaju javni prostor, napisala je na Tviteru potpredsjednica DPS-a Sanja Damjanović.

“Ipak, nemojmo da trošimo energiju na minimume, koji su bili poluga rušenja Crne Gore. Naša energija treba da se usmjeri na razvoj i mehanizam odbrane da nam se ovo nikada više ne desi. DPS je dinamika i garant razvoja, suvereniteta i EU sigurnosti. Možemo li da garantujemo uspjeh – možemo. Kada su u pitanju oblasti nauka, inovacije, tehnološki razvoj – tu smo – zajedno do SEEISTa, NTPa, doktorskih stipendija, Centara izvrsnosti, IPA fondova kroz EIP”, navela je Damjanović.

Takođe je reagovala i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

“E moj Jokoviću pamet ti ne smeta da ovakve izjave daješ. A, znaš li Jokoviću da ima žena koje žele, a ne mogu da se ostvare kao majke?! Bolje je ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju”, navela je poslanica SDP-a na Tviteru.

“Umjesto komentarisanja nepristojne i necivilizacijske izjave potpredsjednika smijenje ne 43.Vlade, navešću citat M.L.Kinga: “Ništa u svijetu nije opasnije od iskrenog neznanja i savjesne gluposti”, poruka je poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše.

Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata Ivana Raščanin Radičević takođe je osudila ovu skandaloznu izjavu Jokovića.

“Sitna djeca kao mjerilo vrijednosti i doprinosa razvoja jednog društva – ovo je slika i prilika vrijednosnog sistema, tradicije i patrijarhata koji propagira potpredsjednik Vlade. U intervjuu za jednu medijsku kuću potpredsjednik Vlade sramno izjavi: “Kako može neko ko nema djece da vodi državu?” Ko nema, kako kaže, “ni kučeta, ni mačeta“. U preispitivanju nečijih kompetencija potpredsjednik Vlade Crne Gore koristi se time koliko ko ima ili nema djece – za nas žene kod Jokovića je vjerovatno  poželjno 3+ i to muške. Ništa kvalitet porodičnih odnosa. Ništa lični doprinos radom, ništa razvijanje servisa pomoći i podrške građanima”, ističe Raščanin Radičević.

Raščanin Radičević pita kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade, koji izusti ovako nešto.

“Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena”, zaključila je Raščanin Radičević.

Raščanin Radičević pita kakva je odgovornost potpredsjednika Vlade, koji izusti ovako nešto.

“Kakva EU. Ovo je the real thing! Totalna New age evropska, zelena vlada. Abazović i Joković, vazda za koplje ispred svog vremena”, zaključila je Raščanin Radičević.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro Danijel Kalezić podsjeća odlazećeg potpredsjednika Vlada Crne Gore da je, nažalost, potpredsjednik i onih koji nemaju djecu, ne mogu da imaju djecu, koji ne žele da imaju djecu, kao i onih koji su imali dijete ili djecu i nažalost su ih izgubili.

“Zastiđe je koga sve plaćamo i ko se sve uspio dograbiti vlasti”, poruka je Kalezića.

“Vjernik….. Hrišćanin….. Potpredsjednik Vlade…… Granica dna nikada nije konačna kada su u pitanju vrijednosti “tradicionalne Crne Gore”, poruka je istoričara Adnana Prekića.

A omladina Građanske inicijative “21-maj” poziva Jokovića da se suzdrži od daljeg “tralalajkanja i provaljivanja”.

“Javno obećavamo da ćemo mu na radni astal ostaviti primjerak ove knjige. Očekujemo da je pročita i da se javno izvini ne samo ženama nego svima bez djece”, naveli su oni na Tviteru.

(cdm)

Related posts

Ostavi komentar