Supruga Šona Konerija otkrila od čega je bolovao slavni glumac: Takav život nije bio za njega, jednostavno se ugasio

Prvi i najomiljeniji glumac u ulozi Džejms Bonda, kojeg je na filmu igrao sedam puta, dobitnik Oskara, dvije nagrade Bafta i tri Zlatna globusa, prkosni škot koga je Britanska kraljica proglasila vitezom Ser Šon Koneri preminuo je prije tri dana u 91. godini, a njegova druga  supruga umjetnica Mišelin Rokebrun koja je u braku sa slavnim glumcem provela 45 godina postavila je na Instagramu njihovu posljednju zajedničku fotografiju i otkrila od čega je bolovao njen suprug ali i njegovu posljednju želju.

“To nije bio život za njega. Preminuo je u snu. Bila sam sa njim sve vrijeme, a on je otišao dostojanstveno. Sve je bilo kako je i želio. Demencija sa kojom se borio je uzela danak. Ostvarila mu se posljednja želja da umre mirno”, rekla je Mišelin (91) koja je otkrila da čuveni Džejms Bond zbog ovog zdravstvenog problema nije mogao posljednjih godina da razgovara i funkcioniše.

Ser Šon Koneri rođen je 25. avgusta 1930. godine u siromašnoj četvrti u Edinburgu. Prvu značajniju ulogu na filmu je ostvario 1958. u filmu “Another Time, Another Place” sa Lanom Tarner.

Prvi film iz serijala o britanskom tajnom agentu bio je “Dr. No” (1962), a zatim i “Iz Rusije s ljubavlju” (1963), “Goldfinger” (1964), “Operacija Grom” (1965), “Samo dvaput se živi” (1967) i “Dijamanti su večni” (1971). Ponovo je igrao Džejmsa Bonda u filmu “Nikad ne reci nikad” (1981).

Uloga irskog policajca Malonea u filmu Nedodirljivi (1987) donijela mu je Oskara i Zlatni globus. Igrao je i u filmu Indijana Džons i posljednji krstaški pohod (1989). Posljednja uloga na velikom ekranu mu je bila u filmu “Liga izuzetnih džentlmena” iz 2003. godine.

Koneri se zalagao za nezavisnost Škotske i bio je član Nacionalne partije Škotske.

Povukao se sa filma u aprilu 2011. godine, a devedeseti rođendan proslavio je u avgustu.

MN/zena.blic, Foto: Youtube, Instagram

Related posts

Ostavi komentar