U susret Barskom ljetopisu

Barski ljetopis, festival zahvaljujući kojem je grad pod Rumijom tokom ljetnjih mjeseci više od turističkog mjesta, biće održan od 15. jula do 6.avgusta. I ove godine tokom tri sedmice publika će uživati u pozorišnim,filmskim, muzičkim, književnim, likovnim segmentima, a biće organizovano i nekoliko pratećih programa.

Koncertom All stars Jazz Ensemble Montenegro koji čine eminentni muzičari ovog žanra iz Crne Gore počeće 34. izdanje Barskog ljetopisa. Nastup je zakazan za 15. jul u 21 sat, a biće održan na Ljetnoj sceni Doma kulture. Selektor muzičkog programa je Vladimir Maraš.

Tokom tri sedmice fokus festivala biće na crnogorskim autorima i umjetnicima koji će dobiti priliku da promovišu svoja djela koja su nastala u prethodne dvije godine. Svi programi odvijaće se na scenama i prostorima JP Kulturnog centra Bar, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera u borbi

protiv virusa korona.

“To što će se u okviru festivala predstaviti isključivo autori, predstave i muzičari iz Crne Gore, neće uticati na kvalitet Barskog ljetopisa. Naprotiv. Imamo kvalitetne umjetnike koji su prepoznati širom svijeta, pa je ovo prilika da svoj rad predstave i na našem festivalu. Svaki dio programa pažljivo je biran, o svemu smo vodili račina, a zbog ograničenog budžeta ove godine će festival trajati samo tri sedmice. Tokom tog perioda potrudićemo se dasvi Barani, ali i gosti koji vole umjetnost zaista uživaju”, kazala je producentkilja Barskog ljetopisa Milena Charan.

Tokom tri sedmice ljubitelji pozorišta imaće priliku da odgledaju nekoliko predstava, kao što su “ Don Kihot“ u režiji jednog od najuglednijih reditelja regiona Andraša Urbana koja koja je rađena u korpodukciji Barskog ljetoisa i Gradskog pozorista Podgorica. Biće izvedena i predstava „Kozocid“ autorski projekat Vide Ognejnović nastale u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica.

Selektor programa je Milija Šćepanović. On je zadužen i za filmski program koji se realizuje u saradnji sa institucijama kulture među kojima su Crnogorska kinoteka, Filmski centar Crne Gore i Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja. Akadamski slikar Dragan Karadžić, predstaviće svoje radove u okviru likovnog segmenta čiji je selektor Milun Lutovac.

Logo: Sreten Sošić

Related posts

Ostavi komentar