Jelena o Novaku i životu: “Bila sam anksiozna i frustrirana”

Jelena Đoković je iskreno progovorila o problemima sa kojima se suočavala u braku sa Novakom Đokovićem i načinima na koje pokušava da dovede svoj život u ravnotežu.

“Svaka prepreka sa kojom se suočimo nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoliaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi da putuje, da radi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje djece i da moramo da im se prilagodimo”, rekla je Jelena koja je istakla da je zanima samo ispunjen život.

“Ne želim da radim stvari zato što mislim da moram da ih radim i da nemam izbora. Sada znam da imam izbor. Radim na svom tijelu jer želim da imam energije da bih živjela sa smijehom i smislom”, rekla je supruga najboljeg tenisera svijeta, koja je istakla da Novak mnogo bolje vodi računa o sebi.

“O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvatam da nije, da to svi treba da radimo. Još učim kako da vodim računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo šta da ponudimo drugima”, rekla je Jelena i istakla da se jedno vrijeme nadmetala sa Novakom.

“Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koje zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Nekada me je boljelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom”, dodala je Đokovićka i istakla da je dosta energije uložila u odgajanje djece.

“Svu snagu sam uložila u odganjanje njih dvoje. Posvećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dijete, traži mnogo pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumijem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju djece i pretpostavljam da će htjeti još jedno kad završi karijeru. Neću reći “ne”, ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio “ne”,  rekla je Jelena koja je dodala da je dugo bila usmjerena na Novaka i njegove potrebe, pa je bila frustrirana jer njene potrebe nisu dolazile na red. Ali kad su dobili sina Stefana, sve se promijenilo.

“Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim sebi”, dodala je za “Story” kojoj je, kako ističe, majčinstvo potpuno promijenilo život, kao i nju samu.

“Bila sam fokusirama na Noleta i njegove potrebe. Onda uslijedi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmjerim frustracija na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro”.

Related posts

Ostavi komentar