Umrla Marija iz “Žikine dinastije”

Glumica Rilada Kadrić Šebek, poznatija po ulozi Marije iz “Žikine dinastije” umrla je iznenada sinoć u 57. godini u Atini gdje je u posljednje vrijeme i živjela.

Vijest o glumicinoj smrti objavio je njen prijatelj Dušan na Fejsbuku, koji je ovu informaciju potvrdio za “Kurir”.

“Iz naših života otišla je sinoć Rialda Šebek (1963-2021), glumica i psihoanalitičarka, draga drugarica. Rasplakao sam se poslike ne znam ni ja kog vremena – sva kriza i depresija oko korone i ličnog života u doba ove društvene kuge nije mi dala povod da stupim u kontakt sa svojom tugom jer pokušavam da budem jak i preživim”, počeo je on.

On se prisjetio kako su se upoznati i istakao šta mu je ostalo u sjećanju na Rialdu.

“Rialdina smrt je to učinila. Neočekivano, prebrzo. Ljudi imaju tendenciju da misle da niko blizak nikada neće otići, makar ne naglo, jer to je najteže, kada izgubimo nekog bez nagovještaja, bez prilike da se rastanemo, bez riječi. Kada je rez života tišina. Upoznali smo se prije tri godine, na grupi koja se bavila kapitalizmom i depresijom – organizovao je to u REX-u Nebojša Milikić, bili su tu i Tanja Marković i Pavle Popović. Sjećam se njenih seminara na kojima se razgovaralo o filmu i psihoanalizi. Gledali smo Larsa fon Trira “Kroz talase”, kao i Pedra Almodovara, film “Koža u kojoj živim”. Uvijek je imala lucidne interpretacije i nevjerovatnu analitičku energiju. Voljela je Kejt Buš koliko i ja, oblačila se elegantno, uvijek doterana, ponekad previše “buržoa” za moj ukus, ali je i u tome ona bila – ona. Upoznala me je sa Isidorom Stanišić, odlično plesnom umjetnicom čije vam predstave toplo preporučujem. Učestvovala je nam mom seminaru iz filozofije psihoanalize na Filozofskom fakultetu i izložila jednu svoju studiju slučaja, sa klijentkinjom čiji je život tokom terapije učinila mnogo boljim. Bila je i podrška tokom ove krize. Posljednji put sam je pomenuo u razgovoru sa Pavlom. Njegova majka je upoznala Rialdu u Atini, a ona joj je rekla: “Dušan puno voli Pavla”. Ne može se psihoanalitičarka prevariti kada je rineč o ljubavi. Sa tom ljubavlju se i rastajem od tebe, draga Rialda.”

Related posts

Ostavi komentar