Vedrana Rudan poluslijepa od posledica koronavirusa

Spisateljica Vedrana Rudan zabrinula je svoje fanove jer se jedno vrijeme nije javno oglašavala, a sada je otkrila i razlog. U tekstu „ Korona u oči“ napisala je:

“Ja sam poluslijepa. Mene je korona tresnula u oči. Bila sam dva puta u bolnici, odlični ljekari ‘ništa ne vide’, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali, imam problem sa gledanjem u mobilni, televizor, kompjuter, knjigu. Ne mogu da čitam, gledam Netflix… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina vjenčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajini.

Stanje u kome se nalazi poremetilo joj je planove.

„Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svjetlo. Sunčane naočale su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Ray Charles pitaj boga.

Čudno je kako se čovjek na sve privikne. Preporučeno mi je da čim više šetam i gledam u daljinu, što se tako bitno tamo događa nitko mi ne govori. Na jednom od mojih sljepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je “jasnije”, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bih trebala mobilni zamijeniti psom“.

Rudan je napisala i da ovaj tekst diktira svojoj boljoj polovici.

„Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosjećate, i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utjehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se “prosvijetlim.

Doviđenja, nadam se. Tek kad si slijep naslućuješ kako je svijet lijep – napisala je na svom sajtu Vedrana Rudan.

Foto: Youtube

Related posts

Ostavi komentar