Žele nokti hit ove sezone

Iako je vrijeme ovih dana promjenljivo, pronašli smo novi manikir trend koji neodoljivo asocira na toplo, lepršavo i sunčano proljeće. U pitanju je takozvani žele manikir u boji maline i sočnih breskvi, koji je zaštitni znak Y2K trenda, pa samim tim trenutno vrlo popularan!

Šaren i originalan manikir je najbolji način da dočekate lijepe, sunčane dane pred nama, a budući da žele predstavlja voćni, šareni desert, nokti koji su urađeni u ovoj tehnici poprimaju izgled ove providne, slatke poslastice koju smo voljeli kao djeca.

Da je riječ o velikom trendu potvrđuje činjenica da jako veliki broj djevojaka na TikToku nosi upravo ovaj manikir. Ono što je najbolje, za trend žele noktiju potrebna su vam samo dva laka za nokte.

Kako možete napraviti žele manikir bez odlaska u salon?

Žele nokte možete lako napraviti i sami kod kuće. Glavni trik je u tome da osnovnu boju razrijedite prozirnim lakom, čime se postiže efekat prozirnog želea. Dakle, sve što vam je potrebno jeste providni lak, kao i lak za nokte željene boje. Nanesite jednu ili dvije kapi laka u boji u prozirni lak za nokte da biste dobili providnu boju.

Po želji, nokte možete naknadno ukrasiti lakom u boji kako biste postigli zanimljiv kontrast i još upečatljiviji efekat, ili ih jednostavno ostavite takve kakvi su, ukoliko ste pobornik minimalističke estetike.

(citymagazin)

Related posts

Ostavi komentar