Zoran Kalezić se bori protiv teške bolesti

Poznati pjevač narodne muzike Zoran Kalezić (71) nedavno se suočio sa teškom dijagnozom. Ljekari su konstatovali da ima rak pluća i predložena mu je hitna operacija. Iako je, kako kaže, imao priliku da se operiše van Crne Gore, pjevač kojiposljednjih nekoliko godina sa suprugom Irenom živi u svojoj kući u okolini Danilovgrada, to je odbio.

 „U ponedeljak idem u bolnicu, imam kancer pluća. Imam prijatelje širom svijeta, mogao sam da se operišem bilo gdje. Ali ipak zašto bih se ja, pored naših ljudi i djece koji imaju sličnih problema i koji se liječe ovdje, operisao bilo gdje, zašto bih išao u Cirih, ili negdje drugo“ rekao je za Dan.

Velikan narodne muzike kaže da je svjestan situacije u kojoj se našao.

 „ Ja sam svjestan svega i operacije koja me sleduje u utorak, ovim putem želim da dam poštovanje ljekarima, jer im vjerujem da će uraditi sve što je potrebno. Nisam posegao za liječenjem negdje drugdje, jer znam da će dati sve od sebe da mi pomognu. Boli me, jer je našim ljudima tuđe sve ljepše i bolje. Moja želja je bila da iskažem poštovanje prema ljekarima s kojima sam u kontaktu i zahvalan sam im na požrtvovanju. Zadivljen sam i vjerujem više svojim ljudima i spreman sam da im život ponudim — kaže Kalezić.

Umjetnik čije su pjesme ogledalo njegove duše za ljekare imao je samo jednu poruku

 „ Vidim da imaju želju da mi pomognu, ali sam im rekao jedno : nemojte me buditi, ako nakon operacije ne budem mogao da pjevam. Moj život je pjesma, ako mi uzmu pjesmu onda bolje da me nema“

Related posts

Ostavi komentar