Prijave za učešće na festivalu “Stare note – novi zvuci” od 1. aprila

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” poziva sve zainteresovane
vokalne umjetnike da se od sjutra, 1. aprila prijave na konkurs za učešće na četvrtom izdanju Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note – novi zvuci”. Prijave se do 10.aprila mogu slati na na e-mail umjetničkog direktora festivala Aleksandra Saše Magovčevića aleksandarmagovcevic@gmail.com, putem kojeg mogu dobiti i više informacija. Novina je da će ove godine festival biti koncipiran kroz dvije muzičke večeri revijalnog karaktera, a održaće se 17. i 18.juna. Time su organizatori željeli da ova jedinstvena crnogorska muzička manifestacija dobije na dodatnom
kvalitetu budući da su prethodna tri izdanja pokazala da “Stare note – novi zvuci” uživaju veliku podršku i interesovanje publike i ljubitelja izvornog crnogorskog melosa.
Prvo veče festivala rezervisano je za učešće vokalnih izvođača do 30 godina
starosti, koji će uz pratnju narodnog orkestra izvesti prepoznatljive, tradicionalne crnogorske pjesme. Za drugo veče osmišljeno kao Veče novih pjesama, mogu se prijaviti umjetnici sa pjesmama koje su objavljene prethodne godine, a u ovom slučaju nema starosnog ograničenja. Prednost pri izboru kandidata imaju izvođači i autori iz Crne Gore, a odabir i provjera izvođača i pjesama je od 10. do 20. aprila u prostorijama KIC-a, shodno dogovoru sa prijavljenim kandidatima.
Festival organizuje JU KIC “Budo Tomović”, direktorica festivala je direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović, a umjetnički direktor Festivala i vođa orkestra je Aleksandar Saša Magovčević. Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada i PAM CG – Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore i ove godine pružiće podršku u organizaciji. Medijski prijatelj je Radio televizija Crne Gore.

Related posts

Ostavi komentar