Iris Polumenta Jovanović: “Beba nas je naučila da volimo neopisivo i da se volimo još više”

Jedno od najomiljenijih televizijskih lica, Iris Polumenta Jovanović, prije četiri mjeseca postala je majka dječaka Mateja. Suprug Stefan i ona bilježe najljepši i najnježniji period zajedničkog života i savladavaju prve lekcije roditeljstva. Nezaboravni momenti, ispunjeni su posebnim emocijama i otkrivanjem novih neslućenih dimenzija ljubavi i radosti.
“Beba nas je naučila da volimo neopisivo i da se volimo još više. Da svaki trenutak iskoristimo da se radujemo, jer je možda baš taj momenat u sreći presudan da naš dječak nauči nešto novo, da se osjeti čarobno, kao i mi što ga imamo. Zato su u našoj kući uvijek prisutni osmijeh, pjesma, poljupci, ma kakav da je dan, jer dobro znamo da život ne štedi. Beba uživa u našoj pažnji, predstavama, a nama su svaki njegov osmijeh, glas, treptaj neprocjenjiv poklon i važno otkriće. Naljuti me kad čujem mame kako se žale da je svaki dan isti, zaista nije. Dječak nas iznova opčinjava, a mi se trudimo da upijemo i zapamtimo svaki njegov pokret. Ranije sam se plašila promjena, ali sam sada svjesna da su samo nabolje. Dobro smo organizovani, a primjećujem da i beba voli plan i program”, kaže Iris, a s obzirom na to da je ovo prva zajednička proslava Nove godine, ponosni roditelji su se posebno potrudili oko dekoracija.


“Ono što je ranije bilo uobičajeno, beba pretvori u bitan trenutak i pokaže koliko su sitne radosti važne. Tako smo bili ponosni kada smo, na primjer, prvi put otišli u šetnju, na kafu, kod njegove bake, a kamoli sada kada smo dočekali godinu u kojoj očekujemo prve dječakove korake, riječi, uzvraćene poljupce. Potrudili smo se da ukrasimo kuću, možda i pretjerali od želje da mu se dopadne, jer je bebi velika jelka bila zanimljiva tek kada je u kugli vidio svoj odraz. I jedna šarena, izuzetno ružna figura, kojoj je počeo da guguče još u prodavnici, koja zato zauzima centralno mjesto i lijepo remeti koncept (smijeh)”, kaže Iris i otkriva u čemu je uživala u prvim mjesecima sa bebom.

(Gracija)

Related posts

Ostavi komentar