“Karavan putuje”:Nova pjesma Anite Vučković

Anita Vučković, pred kraj prošle godine obradovala je svoju publiku novom pjesmom. “Karavan putuje”. Pjesma je rađena u produkciji Mahira Sarihodžića, u Sarajevu, na tekst Maje Perfiljeve, za koju je snimljen i atraktivan spot u Tivtu uz podršku  Centra za kulturu Tivat. Spot je veoma zastupljen na domaćim televizijama, a pjesma o kojoj se priča i u regionu svakodnevno se vrti na nekoj od domaćih radio stanica. Osim što je našla svoj put do publike, pohvale za pjesmu Aniti stižu svakodnevno i od kolega muzičara.

“Nakon izlaska pjesme, zaista sam imala jako puno pozitivnih komentara kako ovdje u Crnoj Gori, tako i iz regiona. Među pozitivnim komentarima je bilo i onih od kolega muzičara koji nisu skrivali svoje iskreno oduševljenje pjesmom, produkcijom, zvukom itd. Tu su se našli samo neki od bivših članova grupe “No name”, posebno Danijel Alibabić kojem se pjesma do te mjere dopala da će krenuti vjerovatno i sam u snimanje svojih pjesama sa muzičarem i producentom Mahirom Sarihodžićem.

Na novu pjesmu Anite Vučković pohvale su stigle i od Maye Sar, poznate regionalne umjetnice, inače Mahirove supruge, koja nije skrivala oduševljenje.

“Ona je u toku završne produkcije pjesme komentarisala sa svojim suprugom da zvučim kao Anna Oxa kao i cijela atmosfera same pjesme kaže Anita i dodaje da je još jedan komentar, koji ide u prilog činjenici da pjesma zvuči kao da nije odavde, došao od jednog od njenih saradnika na prošlim pjesmama, regionalno poznatog rock muzičara Zelete Lipovače (Divlje jagode) koji je rekao da je pjesma izuzetno dobra i da zvuči kao da nije sa prostora Balkana.”

Related posts

Ostavi komentar