Preminula djevojčica koju su roditelji mjesecima zlostavljali

Juče je bio tužan Uskrs za Hrvatsku ali i za sve koji su pratili sudbinu dvoipogodišnje djevojčice koja je preminula od posledica zlostavljanja u porodici. Njeni biološki roditelji koji su nad njom mjesecima vršili nasilje su u pritvoru, a za o troje ostalo njihove djece brine Centar za socijalni rad. Trenutno je poznato da je djevojčica od početka prošlog novembra do ovog marta živela u starateljskoj porodici. Kad su je oduzeli roditeljima socijalni radnici su procijenili da je ostanak u biološkoj porodici bio visokorizičan po nju, ali kad je rizik smanjen na srednji, dijete je vraćeno porodici.

Ljekari su se danima borili za život devojčice nakon što je majka dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Ona je rekla da je dijete palo, ali ubrzo je otkrivena strašna priča. Djevojčica je, osim teških povreda glave, imala i modrice po tijelu različite starosti i svrab, pa su ljekari odmah posumnjali u priču majke.

Sumnja se da je dijete zlostavljano od novembra 2020. do 31. marta 2021. I za ostalo troje djece koja su oduzeta iz zajedničkog domaćinstva sumnja se da su bila zlostavljana duži period.

Cijela Hrvatska ali i region pratio je i molio se da djevojčica preživi. Građani su palili scijeće i donosili igračke ispred bolnice u kojoj je bila smještena.

“Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima. Ovoga Uskrsa u našim si molitvama. Ozdravi. Voli te tvoja majka – cijela Hrvatska” poručili su građani koji su ostavljali svijeće igračke i nadu ispred bolnice u kojoj su se ljekari borili za život djeteta.

A onda, u nedjelju nešto poslije 15 sati maleno srce prestalo je da kuca.

“Sa velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivnog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja”. U skladu sa tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno.

Prema još nepotvrđenim informacijama, njeni roditelji, koji su u pritvoru, potpisali su da njeni organi budu donirani.

Related posts

Ostavi komentar