Priča koja je rasplakala region

Priča o djevojčici Kjari koja se prije dva dana izgubila u šumama koje okružuju naselje Kavač nadomak Kotora i psu, poenterki Šarloti je priča koja je rasplakala region.

Priej dva dana djevojčica koja je poreklom iz Južnoafričke republike izgubila se u negostoljubivoj šumi. Put do kuće nije mogla da nađe a hladna noć je padala. Sa sedmogodišnjom djevojčicom sve vrijeme je bio pas, ponterka Šarlot.

U prvi mah, pričalo se da je ona Kiarin pas jer je djevojčica posljednji put viđena sa psom u blizini MZ Kavač ali ispostavilo se da je Šarlota tek u posljednjih godinu dana pronašla sigurno utočište za svoje šape.

Priej nego što ej pronašla sigurno utočište ona je nažalost bila jedan od onih pasa koji su još kao mala štenad bačena na ulicu, prepuštena ljudima i njihovoj dobroj volji na milost i nemilost. Na njenu sreću Žana Kaganovskaja, Ruskinja koja živi u Podgorici uspjela je da joj pronađe novi dom.

-Hitno potrebno porodično štene koje će donijeti sreću vašem domu-ima mrlju na strani napisala je Žana na svojoj fejsbuk stranici prije skoro godinu dana kada je Šarlot, tada štene staro malo više od mjesec dana, pronađeno u kartonskoj kutiji, napušteno.

Šarlota je imala sreće. Okružena ljubavlju i pažnjom porodice Ljaruskaja, Olge, Dimitrija i njihovih ćerki za godinu dana izrasla je u pravog psa čuvara pa ne čudi što se od djevojčice Kjare nije odvajala sve dok nije stigla pomoć.

Ona je iskopala rupu u šipražju u kojoj je te večeri malena djevojčica naslonjena na njeno tijelo provela hladnu noć, ona joj je lizala promrzle ruke da je ugrije.

Nakon što su spasioci pronašli djevojčicu, Kjara se našla u zagrljaju svojih roditelja a Šarlot se vratila se svom domu u kome su je željno očekivali.””

Related posts

Ostavi komentar