Riječi majke hrabrosti Ane Đoković svaka žena treba dobro da upamti

Prije mjesec dana navršilo se godinu dana od kada je svijet ostao uskraćen za jednu divnu ženu, majku hrabrosti, Anu Đoković iz Bara.

Ani je u četvrtom mjesecu trudnoće otkriven invazivni karcinom. Mišljenja ljekara bila su podijeljena. Neki su joj predlagali prekid trudnoće, imala je čak i konzilijarnu odluku za to, dok su joj drugi savjetovali da ipak može da izgura, barem do sedmog mjeseca.

Region je čitao o njoj kada je odbila da prekine trudnoću i da se liječi.

Odlučila se da rodi, iako je za mnoge to bilo neodgovorno.

Mediji su pisali o njoj i kada je nakon teškog porođaja i opasne operacije, napustila GAK Narodni front sa svojom bebom. I tako je posle njene prerane smrti iza sebe ostavila zdravog sina Vukotu.

To što je proglašena za “majku hrabrost” je za nju bilo previše.

“Nisam ja majka hrabrost, sve su majke hrabrost. Moja je priča bila i hrabrost i ludost u istom trenu, a majka hrabrost je svaka majka koja se bori da izvede svoje dijete na pravi put. Majka hrabrost je svaka žena koja radi duple poslove da prehrani dete, koja bdi nad svojim djetom sa posebnim potrebama, koja ne spava jer beba ima temperaturu. Svaka je majka-majka hrabrost”, kazala je ranije ona za Cdm.

Svim ženama poručila je da su lavice, da su posebne i da istraju.

“Nemate čega da se stidite, bolest nije sramota i može da zadesi svakoga. Ne robujte mentalitetu, krećite se slobodno, radite, nosite ili ne nosite perike-radite sve po svom nahođenju! Otvorite svoje misli ka pozitivnom i lijepom. Tu sam za pomoć i druženje jer zajedno smo jače”, govorila je hrabra Ana.

M.N.

Related posts

Ostavi komentar