Andrea Nikolić iz Podgorice je mis turizma koja poručuje: “Crna Gora je najljepša zemlja na svijetu”

Jeste izbor za najljepšu ženu na svijetu centralna manifestacija kada govorimo o takmičenjima ovog tipa, ali su i te kako popularna i ona izdanja na kojima se biraju najuspješnije i u ostalim kategorijama.

Jedno od takvih na programu je krajem mjeseca u Kini, a riječ je o svjetskom izboru za mis turizma.

Crnu Goru će predstavljati Andrea Nikolić iz Podgorice, a njeno naimenovanje nije iznenađenje, pošto je bila jedna od finalistkinja ovogodišnjeg izbora za mis Crne Gore, a osvojila je i titulu mis turizma.

Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić
Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić

Agencija Miss Monte, koja stoji iza organizacije ovog izbora u Crnoj Gori, zbog toga je Andrei ukazala priliku da brani boje domovine u Kini, a jedna od najljepših Crnogorki je sa zadovoljstvom prihvatila poziv.

“Naravno da svakoj djevojci imponuje da bude izabrana kao jedna od najljepših, naročito u konkurenciji prelijepih Crnogorki. Svaka od finalistkinja izbora za mis Crne Gore je lijepa i posebna na svoj način. Naravno da je za mene izuzetna čast što sam baš ja izabrana da predstavljam svoju državu, njenu istoriju, kulturu i identitet u dalekoj Kini”, kaže Andrea za CdM.

Međutim, osim privilegije koju donose titula mis turizma Crne Gore i predstavljanje u Kini, tu su i brojni izazovi i obaveze.

Izbor za svjetsku mis turizma je specifičan po tome što nije u prvom planu samo fizički izgled djevojaka – učesnica takmičenja, objašnjava nam Andrea.

“To je mnogo više od šetnje po pisti u lijepim haljinama. Ovo takmičenje je zapravo predstavljanje svoje države, njenih prirodnih ljepota, kulture, nacionalnog identiteta i turističkog potencijala. Ja ću u Kini biti zapravo promoterka Crne Gore kao najljepše zemlje na svijetu, u kojoj žive najbolji ljudi i najljepše djevojke”, ponosno će Andrea.

Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić
Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić

Mis turizma Crne Gore je studentkinja druge godine Pravnog fakulteta u Podgorici.

“Tokom devetnaestodnevnog boravka Kini, preko 80 finalistkinja iz cijelog svijeta će, između ostalog, nadgledati stručni žiri kako bi stekao cjeloviti utisak o djevojkama, prije svega o njihovom ponašanju, inteligenciji, obrazovanju, manirima, sposobnostima i talentima, budući da najljepša djevojka svijeta koja predstavlja turistički potencijal svoje države treba da posjeduje mnogo više kvaliteta od fizičkog izgleda”, ranije je saopšteno iz pomenute agencije.

Pripreme su ušle u završnu fazu, a pred Andreom su oni fini, završni radovi.

“Imala sam sreću da sam uspostavila saradnju sa odličnim modnim dizajnerkama, prije svega sjajnim osobama – Majom JokićLidijom Burić i Anđelom Raičević, vlasnicom brenda Clara Couture, koje su mi obezbjedile haljine za finalno veče. Osim toga, dodatno se edukujem kako bih što bolje predstavila istoriju, kulturu i identitet Crne Gore, uključujući turistički potencijal. Naravno, učim mnogo i o zemlji domaćinu, budući da se takmičenje održava u provinciji Fuđien, na obali Tajvanskog moreuza. Ova provincija ima bogato istorijsko i kulturno nasljeđe, ali je naročito poznata kao mjesto početka poznatog pomorskog puta svile, sa brojnim mjestima koja se nalaze na listi UNESCO-a. U znak poštovanja prema zemlji domaćinu naučila sam i par riječi kineskog jezika, koji je veoma težak i komplikovan”, otkriva nam Andrea da je bila vrijedna.

Organizatori takmičenja, dakle, insistiraju na prirodnoj ljepoti učesnica.

Tako je dozvoljeno učešće samo djevojkama koje su potpuno prirodnog izgleda, bez bilo kakvih estetskih korekcija, uključujući i tetovaže.

“Ono što Andreu možda izdvaja od drugih učesnica, osim što je prelijepa visoka Crnogorka, jeste njena skromnost kada priča o sebi, ambicija da se bavi advokaturom i bogato iskustvo u humanitarnom radu”, ističu iz agencije Miss Monte.

Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić
Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić

U trenutku kada je oko nas toliko toga vještačkog i operisanog, Andrein primjer uliva nadu u to da nisu baš sve lađe potonule.

Naša sagovornica misli da je prirodan izgled nešto što bi trebalo da bude imperativ na takmičenjima ljepote, inače ona gube smisao.

“Iako nemam ništa protiv estetskih korekcija, ako su nužne i neophodne, protivnik sam pretjerivanja. Svaka djevojka je lijepa na svoj način i ima neku posebnost, iako niko nije savršen i ne treba da težimo tome. Pretjerivanja u estetskim korekcijama nas dovodi do toga da sve djevojke liče jedna na drugu, da gube personalitet u tom estetskom smislu. Dakle, podržavam estetske operacije kao nužnost, ako treba da se otkloni neki izraženi deformitet koji utiče na samopouzdanje žene ili muškarca, a samim tim i na kvalitet života. Sa druge strane, protivnik sam estetskih operacija po nekom promovisanom modelu savršene ljepote, gdje djevojke gubi estetski identitet”, analizira Andrea ovu škakljivu temu.

Hoće li baš ta prirodna ljepota biti njen najveći adut u Kini?

“Ne bih rekla da je moj najveći adut prirodna ljepota, to mi je samo uslov da učestvujem na ovom takmičenju. Imajući u vidu karakter takmičenja, smatram da je moj najveći adut što dolazim iz najljepše zemlje, iz Crne Gore”, uzvraća Andrea, te “prilaže dokaz” i o ostalim kvalitetima.

“Glavni kvalitet i adut mi je što dolazim iz Crne Gore. Samim tim, imam šta da predstavim i pokažem tokom boravka u Kini. Osim toga, uporna sam, pozitivna, ambiciozna, temeljna i imam pobjednički mentalitet. Vjerujem u sebe i vjerujem u svoj tim koji mi pomaže da se što bolje pripremim za ovo takmičenje i sigurna sam da ću sve svoje kvalitete pokazati na takmičenju”, ambiciozna je predstavnica Crne Gore.

“S obzirom na to da se na takmičenju sve vrti oko turizma i kulturnog identiteta država učesnica, Andrea je kao dio obaveznog programa morala da nauči da igra našu nacionalnu igru crnogorski oro – u tradicionalnoj crnogorskoj nošnji”, pojasnili su iz agencije Miss Monte.

Andrea je veoma ozbiljno shvatila ovaj zadatak i spremna je da ga riješi sa najboljom ocjenom.

“Svakako jeste jedan od aduta što imamo jednu od najljepših nacionalnih nošnji i ovom prilikom bih zahvalila Crnogorskom narodnom pozorištu što su mi je ustupili na korišćenje za potrebe ovog takmičenja. Već nekoliko nedjelja učim našu nacionalnu igru i smatram da sam je savladala dosta dobro. Možda će mi faliti u Kini i muški partner za igru, ali se nadam da ću i sama uspjeti da predstavim ljepotu crnogorskog ora”, najavljuje Andrea.

Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić
Andrea Nikolić; Foto: Art Utopia Studio Beograd by Zoran Mirčetić

Andreina biografija je veoma sadržajna. Bila je volonterka u Udruženju mladih sa hendikepom, trenutno je volonterka u Udruženju paraplegičara Crne Gore, ali i vlasnica nagrade – đak generacije Osnovne škole “Dragiša Ivanović”.

Imaće u Kini rijetku priliku da se predstavi pred mnogim svjetskim menadžerima, skautima, uticajnim ljudima iz sfere modelinga.

Ipak, Andrea ponavlja da njen glavni cilj prilikom odlaska na ovo takmičenje nije da predstavi i promoviše sebe, već isključivo da predstavi državu na najbolji mogući način.

Sve mimo toga prihvatiće objeručke.

“Ako mi se kroz ostvarenje toga cilja ukaže neka prilika za nastavak karijere u modelingu, svakako da će to biti dodatni benefit, ali mi to svakako nije primarno u životu. Smatram sebe skromnom osobom kojoj je glavni cilj kvalitetno obrazovanje, a moje angažovanje u modelingu je hobi koji radim iz ljubavi prema modi”, zaključuje Andrea Nikolić, ljepotica o čijem bi se uspjehu moglo pričati narednih dana i u Kini.

(cdm)

Related posts

Ostavi komentar