Evo kako je Jelena Dokić smršala 20 kilograma

Jelena Dokić, bivša teniserka, tokom prošlogodišnjeg Australijan opena suočila se sa užasnim komentarima korisnika društvenih mreža.

Bila je zadužena za vođenje kratkih intervjua sa pobjednicima mečeva – direktno na terenu.

Jedan od takvih je vodila sa Novakom Đokovićem, a pojedini su iskoristili njen očigledan višak kilograma kako bi je vrijeđali.

Kako je tada otkrila, pročitala je čak komentar u kom je porede sa životinjom – kitom.

Danas je situacija znatno bolja.

Dokić se oglasila na Instagramu i objavila dvije slike.

Na jednoj vidimo staru Jelenu, a na drugoj aktuelnu – sa 20 kilograma manje.

“Najvažnije je da sam srećna i ponosna na obje slike, bez obzira na težinu. Ovdje se radi o ZDRAVLJU, a ne o VELIČINI.  Gubitak težine nije bio prioritet, to je samo prateći dio brige o mom zdravlju. Zapamtite da nisam stručnjak. Nisam brzo smršala, izgubila sam 20 kilograma za nešto manje od 10 mjeseci. Ništa brzo. Nije bilo dijete i nisam brinula o broju na vagi. Imam porodičnu istoriju dijabetesa i visokog krvnog pritiska. Bila sam zaista troma i nisam imala dovoljno energije za veoma užurban način života”, prisjetila se Jelena.

Kako je uspjela?

“Prestala sam da jedem kasno uveče, posebno stvari kao što su hamburgeri, pica, pomfrit i deserti, jer su me činili tako tromom kada bih se probudila, posebno zbog ranog jutarnjeg posla i letova. Tako da više ne jedem teške obroke noću i ne jedem poslije 19 časova. Sada jedem više salata i supa za obroke. Sada pijem više vode i smanjila sam sokove, čak i dijetalne…”, dio je nove Jelenine ishrane.

Samo dosljednost i male promjene – postepene.

“Male promjene za zdraviji način života. Više sam vježbala. Zapamtite da nije jedna veličina za sve i uradite ono što je najbolje za vas. Svako je drugačiji”, poentirala je Jelena.

Related posts

Ostavi komentar