Ovaj materijal zovu kraljem sezone: Topao i udoban i za svaku priliku

Jesenji dani u fokus nam vraćaju materijal koji je idealan za hladniju sezonu – somot. Bez obzira na to radi li se o pantalonama ili sakou, jakni, suknji ili košulji, u svakom od ovih komada bićete primijećeni na ulici i pokazati da dobro pratite trendove.

Naime, ove sezone nosimo somot u svim kombinacijama. U jesenjim bojama i onim nešto upečatljivijim, ovaj materijal savršeno će se uklopiti sa svakim komadom koji već imate u ormaru pa će biti odličan dodatak vašoj garderobi, piše Gloria Glam.

Najviše se nosi u crnoj, smeđoj, sivoj i bež varijanti, a sada dolazi i u zanimljivim kombinacijama s viskozom i svilom pa tako dobija na finoći i eleganciji.

Ako se, pak, odlučite za somotske pantalone u svakodnevnoj sportskoj varijanti kombinujte ih s kašmirom ili tankim jednostavnim majicama dugih rukava, kao i dodacima od teksasa.

Isabel Marant, Brunello Cucinelli, Tom Ford i Frame samo su neki od brendova koji gotovo svake godine u svom jesenjem repertoaru imaju ovaj baršunasto-prugasti materijal. Iako ga ne povezuju s elegancijom, laganom svilenom košuljom, džemperom od kašmira, salonkama ili mokasinama postiže se ležeran ‘pariski’ izgled koji će odisati ženstvenošću.

Ipak, treba napomenuti da se s preopuštenim kombinovanjem ovog materijala može vrlo lako postići preležeran ulični izgled, što nije cilj.

Ove sezone su zanimljivi i odjevni predmeti od somota u jarkim bojama kao sto su roza, žuta, zelena ili plava.

Svakako nastojte da u kombinaciji ne pretjerate pa ako odaberete upečatljivu nijansu, neka ostatak kombinacije bude neutralan.

Kada je riječ o modnim dodacima pazite da torbe, cipele, šalovi budu takođe neutralnih, zagasitih boja.

Related posts

Ostavi komentar