Ovaj trik s korom banane pomoći će vašim biljkama da brže rastu

Mnogi često imaju problema s uzgojem biljaka stoga svaki novi savjet zlata vrijedi. Već smo usvojili trikove s talogom kafe i ljuskama jajeta, a mnogi se vrtlari zaklinju u još jedan proizvod koji vrlo lagano možete napraviti kod kuće.

Naime, radi se o uzgoju biljaka pomoću vode od banane napravljene u kućnoj radinosti. Koru od banane možete itekako dobro iskoristiti za svoje biljke, a priprema je vrlo jednostavna.

Stephanie Stephenson, autorica knjige Rose Gardening, objašnjava da su banane bogate kalijem, kalcijem, fosforom i magnezijem i da baš ta kombinacija može potaknuti i koristiti rastu vaše biljke što ju čini jako dobrim prirodnim gnojivom za vanjske i sobne biljke.

Voda od banane je zapravo voda koja je natopljena korom od banane. Priprema se tako da koru izlomite na manje dijelove te ju držite u vodi nekoliko sedmica, u staklenci ili zdjeli, a zatim izlijete tekućinu na svoje biljke.

Koru je potrebno razlomiti na manje dijelove kako bi u vodu lakše otpustila hranjive sastojke poput kalija i kalcija koji se zadržavaju s unutarnje strane kore.

(klix.ba)

Related posts

Ostavi komentar