Pjesma o vršnjačkom nasilju iz dječjeg ugla

Četrnaestogodišnja Sara Asanović i njen vršnjak Dražen Baković autori su i izvođači pjesme “Ne predaj se”, nastale u okviru kampanje protiv vršnjačkog nasilja, koju su djeca sama osmislila. Ovih dana objavljen je i spot za tu numeru.

Kako je saopšteno iz Koala Production-a, inicijativa djece netipična za naše prostore, njihov talenat i na kraju sjajna pjesma, okupili su poznate crnogorske umjetnike u cijelom procesu produkcije pjesme i video spota.

Tekst je napisao MC Koks, a u svom studiju MusicLand producirao Saša Gajić.

“Koala Production je radila neke od najuspješnijih društveno odgovornih kampanja u zemlji, a snimili smo i spot za ovu pjesmu, uronjen u romantičnu viziju Podgorice, a obojen prazničnim, novogodišnjim koloritom gradskih ulica”, naveli su iz Koala Productiona.

Pjesma “Ne predaj se” nosi snažnu poruku, a posebno je važno što je nastala iz iskrenih emocija i dolazi direktno od djece.

”Pjesma je, kako kažu djeca, njihov odgovor na nešto što je realnost u školi, na internetu, u društvu… Njihov iskren protest je zaplesao zajedno sa njihovim talentom u misiji pozivanja u pomoć svih nas”, piše u saopštenju produkcije.

Sara Asanović je, već javnosti poznata po nastupima i festivalima, pjesmu je sama komponovala, a u duetu je snimila sa vršnjakom Draženom, još jednom mladom zvijezdom iz svijeta dječije muzike.

Rođena je 14. februara 2006. godine u Podgorici. Učenica je devetog razreda OŠ ”Marko Miljanov”, a pohađa i treći razred niže muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici. Od osme do trinaeste godine bila je član Dječijeg hora Zvjezdice. Učesnik je raznih emisija i takmičenja za djecu, na kojima je osvojila mnoge nagrade. Od svih nastupa izdvojila bi nastup u CNP-u kada je pjevala na koncertu Glumci pjevaju.

Dražen Baković je rođen 23. maja 2005. u Podgorici. Pjeva od svoje devete godine, a učenik je prvog razreda Srednje muzičke škole “Vasa Pavić”. Do svoje dvanaeste godine je pohađao školu pjevanja D-moll. Učestvovao je takmičenja Pinkove zvjezdice, gdje je je osvojio drugo mjesto. Na takmičenju Crna Gora u ritmu Evrope odnosi sa ekipom prvo mjesto.

(roditelji.me)

Related posts

Ostavi komentar