Psihoterapeutkinja otkrila: Ovo su šest znakova da ste stvarno loši u krevetu

Psihoterapeutkinja specijalizovana za seks i partnerske odnose Miranda Kristofers otkrila je koji su znakovi toga da ste loši u krevetu.

Ljudi ne mogu biti „dobri“ u krevetu – opušteni, angažovani, udubljeni – ako se osjećaju osuđivano ili emocionalno nesigurno“, rekla je Miranda Kristofers i podijelila znakove na koje treba da obratite pažnju.

Manjak samopouzdanja

Na prvom mjestu je manjak samopouzdanja. Kada se ne osjećate prijatno u sopstvenom tijelu, ne možete biti otvoreni niti spontani.

„Možda ćete insistirati na tome da imate seks u mraku ili ispod pokrivača. Može vam pomoći to što ćete se fokusirati na ono što volite i zbog čega se osjećate dobro“, kazala je.

Savjetuje puštanje muzike ili paljenje svijeća da biste se osjećali prijatnije.

Sve vam smeta

Na drugom mjestu problema je to što se lako ometate.

„Dobar seks znači biti povezan, izgubiti se u zadovoljstvu, ne razmišljati o idućem potezu i izgledati kao da plešete s partnerom“, rekla je.

Stidljivi ste

Jedan od problema je i taj što se stidite da otvoreno pričate o seksu s partnerom. Za istinsko zadovoljstvo je važno znati partnerove želje i otkriti mu šta vi očekujete od njega.

Ne mijenjate rutinu

Pored navedenog, otežavajuće možete biti i to što ne mijenjate rutinu. Istraživanje je pokazalo da se muškarci u dugotrajnim vezama češće susrijeću sa seksualnom dosadom u odnosu na žene, prenosi Citymagazine.

Nemate iste preferencije

„Pristanak znači da oba partnera jednako žele seks. Ali postoji mnogo razloga zašto nivoi želje variraju“, objašnjava Miranda Kristofers. „Ako više volite jutarnji seks, a vaš partner više voli noćni, morate razgovarati o ovome i pronaći nešto što odgovara oboma.“

Osjećate sramotu ako ne „zadovoljite“

Anksioznost zbog seksualne interpretacije pogađa 9% do 25% muškaraca (doprinoseći preuranjenoj ejakulaciji) i 6% do 16% žena (sputavajući seksualnu želju), pokazalo je istraživanje iz 2019. Miranda Kristofers savjetuje da se oslobodite pritiska fokusiranjem na sopstvene fizičke ugođaje, umjesto samo na uživanje vašeg partnera, piše Njujork post.

Related posts

Ostavi komentar