Srđan Lubarda: “Za porodicu i ćerku Đuliju uvijek nađem vremena”

Poznato TV lice, Srđa Lubarda, odnedavno ima novi angažman – na E televiziji uređuje i vodi emisiju Gas do nas. Jedan je od Crnogoraca sa najviše stila, javnosti je poznat i kao marketing menadžer i prvi čovjek Crnogorske nedjelje mode, a direktor je Modne komore Crne Gore. Za Graciju govori o tome zašto je, nakon tri godine pauze, prihvatio saradnju sa E televizijom, i o pripremama za proljećno izdanje crnogorskog Fashion Weeka.

Kako je došlo do saradnje sa E televizijom? Da li Vam je bilo teško da se, nakon tri godine pauze, vratite tom poslu?
– Dobio sam poziv od osnivača i menadžmenta televizije da zajednički osmislimo emisiju koja bi odgovarala mom senzibilitetu. U startu sam shvatio da se radi o projektu kakav do sada nije viđen u našoj zemlji i rado sam prihvatio poziv, naročito kada sam vidio koji su profesionalci angažovani. Moram da priznam da je to za mene bio veliki izazov, jer nijesam radio na televiziji skoro tri godine. Trebalo mi je duže od mjesec dana da bih ušao u cijelu priču.

Radite emisiju Gas do nas. Kakva je forma u pitanju?
– Emisija je prva ovakvog tipa kod nas, dok su u inostranstvu ovakve forme veoma gledane. Naravno, prilagođena je našem mentalitetu. Snima se u autu, sagovornici su iz javnog života, razgovori su opušteni, neformalni, veseli, kao na kafi sa prijateljem. Dok se vozimo obilazimo razne lokacije. Pokušavamo i da malo zapjevamo, ali to je već malo teže, jer nijesu svi uvijek raspoloženi za pjesmu i ne pjevaju svi dobro (smijeh). Emisija traje 30 minuta i emituje se svakog radnog dana u 20.30 časova.
Kakvi su utisci gledalaca?
– Koliko mogu da primijetim utisci su pozitivni, jer je ovo forma emisije koja do sada nije prikazivana kod nas, a sagovornici su veoma interesantni. Posebno me raduje reakcija svih koje poznajem na programsku šemu TV E, kojom su baš oduševljeni. Mnogo je drugačijeg i veoma kvalitetnog programa kojeg se publika uželjela. Ekipa je sjajna, imamo mnogo novih lica i veoma sam srećan što konačno Crna Gora ima svoju medijsku kuću koja može da stane rame uz rame sa svim svjetskim televizijama.
S obzirom na to da imate dosta iskustva u medjima, jer ste radili u Radiju Crne Gore, Elmag radiju, TV Vijesti, TV Atlas…, već ste poznati kao TV lice. Godinama ste radili i u marketingu. Koliko Vam je to pomoglo u daljnjim aktivnostima vezanim, prije svega, za modne manifestacije?
– Zaista mi ogromno radno iskustvo mnogo znači u svim poslovima koje obavljam i moram da priznam da mi je to veoma pomoglo, naročito u realizaciji manifestacije kao što je Crnogorska nedjelja mode. Godinama sarađujem sa nekim od najuspješnih crnogorskih kompanija, koje su i društveno odgovorne, jer podržavaju kulturno humanitarne manifestacije kao što je Fashion Week.
Imate licencu za Fashion Week, koji je svjetski brend. Koje ste još manifestacije organizovali, koja od njih je najzahtjevnija?
– Zahvaljujući Evropskom modnom savjetu imamo licencu za teritoriju Crne Gore. Pored Fashion Week-a, godinama uspješno organizujemo Podgorica Shopping Night, Montenegro Fashion Week, Noć muzeja, kao i Make Up Fair. Svakako, najzahtjevnija je Crnogorska nedjelja mode, koja traje nedjelju dana. Međutim, zahvaljujući našim stalnim partnerima koji nas godinama podržavaju, među kojima je glavni Somersby, projekat sada mnogo lakše organizujemo.

Direktor ste Modne komore Crne Gore, koji su njeni zadaci i ciljevi?
– Modna komora Crne Gore ima za cilj promociju crnogorske modne scene kod nas i u inostranstvu, kao i organizacije humanitarnih akcija.
Pripremate proljećno izdanje Crnogorske nedjelje mode. Šta će ona sadržati?
– Proljećno izdanje Crnogorske nedjelje mode će i ovog puta biti skroz drugačije od ostalih. Imaćemo humanitarni dio, zatim program sa revijama, edukativne seminare i Dane italijanske mode i kulture, koje smo planirali u okviru shopping centra Big Fashion. I ovog puta program sa revijama biće održan na Imanju Knjaz i Capital Plazi. Marina Banović, Verica Rakočević, Boško Jakovljević, Nataša Pejović, Ibrahim Vukelj, House of Anki su već najavili učešće.

Veliki odjek je imala jesenja nedjelja mode, u okviru koje je organizovana akcija borbe protiv raka dojke. Da li su u planu neke slične akcije?
– To je bila sjajna ideja koju nam je predložila Poliklinika Natal, a akciji se rado odazvala i Emina Čunmuljaj, svjetski super model koja je za tu priliku doputovala iz Amerike. Ovog puta akcenat ćemo staviti na djecu iz Dječijeg doma Mladost Bijela.
Angažovani ste i u Nacionalnim parkovima Crne Gore kao šef marketinga promocije i edukacije nacionalnh parkova. Kako biste opisali taj posao?
– To je još jedan posao koji sam rado prihvatio jer se radi o crnogorskom brendu, Nacionalnim parkovima. Posao je veoma izazovan i kreativan i smatram da mogu kao veliki rodoljub da dam veliki doprinos u promociji jednog od najboljih crnogorskih turističkih brendova. U Nacionalnim parkovima trenutno je najvažnije da se spriječi krivolov i divlja gradnja, kao i promocija ovog blaga Crne Gore u svijetu.
Kako usklađujete brojne poslovne sa porodičnim obavezama, s obzirom na to da ste i roditelj?
– Odlično sam organizovan i smatram da je sve stvar dobre organizacije i dogovora. Za porodicu i ćerku Đuliju uvijek nađem vremena za druženja i izlete, jer je to moj stil života.

(gracija.me)

Related posts

Ostavi komentar