Američki magazin o Crnoj Gori: Ova zemlja je najperspektivnija ljetna destinacija u Evropi

Američki magazin ‘Travel off path’ smatra da je Crna Gora najperspektivnija, ali ujedno i najpodcijenjenija ljetna destinacija u Evropi.

Oni navode kako Crna Gora vrijedi za jednu od najekonomičnijih opcija za ljetovanje, gdje u hotelima s pet zvjezdica možete prenoći za 138 američkih dolara, a za razliku do drugih mediteranskih destinacija, odlična je i za one s manjim budžetom.

“Bilo da se radi o udobnim omladinskim hostelima i pansionima, ili pristupačnim, ali dobro opremljenim AirBnB-ovima, oni će i dalje moći uživati u crnogorskom suncu bez velikog financijskog udara”, navodi ovaj magazin.

Objasnili su da Crna Gora odlikuje bogatim sadržajem i dostupnošću, koje prati lijepo vrijeme, kristalno čisto more i neprocjenjivo kulturno bogatstvo. Preporučuju posjetu i NP Durmitor, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Kao najpoželjnije destinacije navode obalu Bokokotorskog zaliva, gdje je, kako kažu, “teško odabrati” omiljeno mjesto. Najvećim “konkurentom” smatraju Kotor koji privlači milione posjetitelja svake godine. Preporučuju i posjetu Risanu, Tivatu i Perastu koji su poznati po svom srednjovjekovnom naslijeđu.

(standard)

Related posts

Ostavi komentar