Ko su naše najveće zvijezde?

Možete li da zamislite crnogoraske političarke i političare koji na posao dolaze gradskim autobusom ili pješke? NE. To je tako daleka slika malog broja vječitih optimista.

Naši političari na posao dolaze skupim kolima, najčešće nose skupu garderobu i upros danonoćnom radu veoma polažu na fizički izgled. Tako, primjetno je da čim zgrabe funkciju izgledaju mlađe nego što su to bili prije nego što su  stigli do te funkcije. Za taj podmlađen izgled, sasvim sigurno, zaslužni su geni, mada nije ni važno ako, posebno političarke, malo poguraju prirodu i naprave neku malu estetsku korekciju. Znaju oni koliko je izgled je bitan. Znaju da svojim izgledom šalju poruku svijetu da nijesmo mi tamo neki, ali i poruku nade u bolje sjutra našim umornim, siromašnim, obeznađenim građanima.

Naši predstavnici naroda u parlament stižu preko crvenog tepiha poput glumaca, režisera… kad dolaze na Filmski festival u Veneciju ili Kan i poput pravih filmskih zvijezda žive u luksuznim vilama, imaju po nekoliko kuća, stanova, automobila.

Sve je to za naše dobro, a i višak stambenog prostora ionako kod nas nije oporezovan.

Imamo mi i drugih, istinskih zvijezda ali o njima se malo zna, njih nema na crvenom tepihu.

Mi smo na sve to navikli i sve nam je normalno.

A, sta bi na to rekao predsjednik Austrije Aleksander van der Belen koji je 2017. kada je prvi put postao predsjednik uslikan u gužvi na ulicama Beča, kako sa rancem na leđima odlazi na posao?

Zaostali  Evropljanin:)

Related posts

Ostavi komentar