Mijenjajmo dijabetes: Dva točka za plavi krug u nedjelju na Trgu nezavisnosti u Podgorici

U organizaciji Saveza dijabetičkih društava Crne Gore, uz podršku Kliničkog centra Crne Gore, Udruženja Biciklo. me i Bicikliničkog pokreta, NVO Plavi krug će Svjetski dan posvećen borbi protiv dijabetesa obilježiti manifestacijom “Dva točka za plavi krug“ koja će se održati na centralnom gradskom Trgu nezavisnosti, u nedjelju, 13.novembra sa početkom u 11 časova.

“Na tom mjestu će biti postavljen štand na kome će našim sugrađanima medicinske sestre KCCG provjeravati nivo šećera u krvi, volonteri će djeliti edukativni materijal i promotivne majice, a ljekari davati savjete i preporuke vezane za dijabetes”, navode iz ove NVO.

Simbolično u 5 min do 12 časova, dakle 11.55 ćasova će krenuti promotivna vožnja biciklima rutom koja će biti obezbjeđivana od strane policije. U vožnji će učestvovati aktivisti, pacijenti, ljekari, medicinski tehničari, zainteresovani građani.

“Pozovite svoje prijatelje, kolege, djecu, članove porodica, komšije da nam se pridruže. Vožnja će se završiti nakon približno 30 min na istom mjestu, dakle napravićemo krug koji predstavlja simbol borbe protiv djabetesa, čime bi manifestacija bila završena. Pridružite nam se. Upozorimo na činjenicu da je dijabetes sve prisutniji i kao tiha pošast ugrožava sve nas. Podržimo naše pacijente, vodimo računa o zdravlju svih nas, promovišimo zdrave stilove života. Dva točka za plavi krug!!! Mijenjajmo dijabetes”, navodi se u saopštenju.

Related posts

Ostavi komentar