Od posljedica koronavirusa preminulo troje, novozaraženih 96, oporavile se 104 osobe

Podaci Instituta za javno zdravlje pokazuju da su od posljedica koronavirusa u prethodna 24 sata preminule tri osobe, 96 je novoinficiranih, dok su se oporavila još 104 pacijenta. Trenutni broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori je 1979, a na 100 hiljada stanovniki broj trenutno oboljelih iznosi 314. 

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su u posljednja 24 časa završile PCR analizu 677 uzorka na novi koronavirus, među kojima je 96 rezultata bilo pozitivno. Novoinficirani su iz Podgorice 39, Bijelog Polja 11, Bara, Berana i Cetinja po osam, Budve šest, Pljevalja četiri, Nikšića i Andrijevice po troje, Rožaja, Ulcinja i Tuzi po dva”, saopšteno je iz IJZ.

Prijavljena su tri smrtna ishoda kod pacijenata iz Berana, Podgorice i Cetinja liječenih u OB Berane, Kliničkom centru Crne Gore, Opštoj bolnici Danilo I.

“Ukupan broj potvrđenih smrti od početka juna je 33. Od infekcije su se oporavila još 104 pacijenta tako da je ukupan broj oporavljenih od 14. juna 327. Trenutni broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1979”, kazali su u IJZ.

Aktivni slučajevi i preminuli od 1. juna po opštinama su prikazani u tabeli:

Related posts

Ostavi komentar