Stiže retrogradni Saturn, spremite se za velike promjene

Retrogradni Saturn ulazi u znak Riba 29. juna, obilježavajući period koji nas podsjeća na naše duboke, često nesvjesne emocije.

U astrologiji, Ribe simbolizuju fantazije, nesvjesno i duhovne veze, a Saturn nas sada poziva da se usredsredimo i sagledamo sve što nas duboko dotiče. Ova faza retrogradnog Saturna, koja traje do 15. novembra, podsjeća nas na lekcije koje smo možda prebrzo prošli ili ignorisali.

Tokom proljeća, od 19. marta do 8. juna, mnogi od nas su se suočili sa intenzivnim emocijama koje su nas možda mučile. Sada je vrijeme da dublje istražimo ta osjećanja i razmotrimo kako da postignemo emocionalnu jasnoću i ravnotežu koju Saturn traži.

Saturn u Ribama nagovještava da će ova retrogradna faza donijeti naglašenu duhovnu svijest i može nas natjerati da se suočimo sa dubokim emocionalnim pitanjima.

Na primjer, ako osjećate nezadovoljstvo u vezi, možda ćete morati da razgovarate sa partnerom o svojim unutrašnjim potrebama. Za one koji su u ljubavnim trouglovima, ova faza može donijeti jasnoću o njihovoj situaciji.

Ribe su znak spiritualnosti, a Saturn je planet karmičkih lekcija. Ova faza retrogradnog Saturna može nas podstaći da otkrijemo svoje skrivene fantazije i da pronađemo unutrašnji mir. Kao što je Osmica pehara u Tarotu simbolizuje, možda ćemo biti vođeni da napustimo nešto što nas više ne ispunjava emotivno, vjerujući da ćemo pronaći nešto što nas zaista čini srećnima.

Usred fokusa na duhovno i emocionalno, očekuje nas i pomračenje u Ribama 18. septembra, što će dodatno pojačati introspektivni i emotivni ton ovog perioda. Pomračenja su vremena kada možemo duboko ući u prošlost i suočiti se sa onim što smo možda izbjegavali.

(najzena)

Related posts

Ostavi komentar