Vedrana Rudan: Jesmo li totalne ludače, mi žene? Zašto mislite da ste privlačne samo kad ste mršave

Vedrana Rudan je žestoko i bez dlake na jeziku osudila moderne žene koje žele biti premršave.

“Jedna od najboljih hrvatskih voditeljki već mjesecima ne silazi sa naslovnica ženskih časopisa jer je najzad postala ”normalna”. Presrećno izjavljuje kako nakon ko zna koliko godina može na sebe navući suknjicu koju je nosila u osmogodišnjoj školi. Žena u četrdeset i drugoj čuva suknjicu koju je nosila u osmogodišnjoj školi?

Još je bizarnije što je sletjela na sve naslovnice tek kad je postala kostur. Zašto visokoobrazovana, pametna, lijepa žena sebe svodi na vješalicu za dizajnerske haljine koje su kreirali pederi opsjednuti guzičicama dječačića u četvrtom osnovne? Moderne žene svih godina nasjedaju manipulaciji plastičnih hirurga i zagovaratelja Dachau-looka.

Privlačne smo samo kad možemo zaklepetati kostima? Severina na svojim štapićima više ne liči na sebe. Anđelina Džoli ima četrdesetak kilograma, u čizmama, Kejt Midlton ima nešto sitno više od četrdeset na visinu od metar i sedamdeset i pet. Koliko ženu kad navrši tridesetu može podmladiti anoreksija? Nimalo.

Voditeljka samo fotošopirana može izgledati kao djevojčica iz osmogodišnje škole. Koji život? Dođeš uveče doma, otvoriš frižider, izvučeš iz njega list salate, ubaciš ga u usta, zaliješ čašom vode i tako… Do kraja života. Jesmo li totalne ludače, mi žene?

Definitivno. I dok naša voditeljka u gledanoj TV emisiji zbog koje je od sebe učinila to što je učinila leluja na tankim nogama, struk joj kao u ose, pokraj nje voditelj. Zadrigli muškarac u odijelu, sako mu puca, gledaoci samo čekaju kad će sa trbuha nekome iz publike lansirati dugme u oko.

Nimalo ga ne brine što liči na kasicu prasicu. Zna da su muškarci neodoljivi u svakom obliku. Nakon emisije, raskopčan, odlazi doma, tamo gurne glavu u frižider i krene ga čistiti od kulena, sira, piva i kolača. Nikad taj nije od mame tražio da mu iz njegovog ormara izvuče gaće iz šestog razreda.

Nikad taj neće dati intervju kako je ovih dana uskočio u gaće iz sedmog razreda. Da tako nešto kaže odmah bi ga odvezli u ludnicu. On nije lutak, on je osoba. Ne sviđa mi se samouvjereni debeljko zato jer je inkarnacija svih muškaraca kojima se, s pravom, živo jebe kako izgledaju. Život je samo jedan.

Oni svoje trbušine ponosno nose, na svakom koraku dižu potkošulje i češkaju burad kad ih svrbi. A mi… Pumpamo sise, brišemo bore, skidamo kilograme, vraćamo se u mladost u koju se niko ne može vratiti. Prežalosna sam zbog one ženske. Nadam se da će ovih dana ipak napuniti frižider.

Ako joj zbog toga prigovore neka punih usta promrmlja da je svoga tijela gospodar. Ma, biću iskrena. Zašto me ta priča toliko pogodila? Ovih dana uporno pokušavam na sebe navući svoju trudničku haljinu iz sadamdeset i pete. Ne ide pa ne ide. A vidi nju. Za koji će dan na ekranu skakutati u pelenama”.

(pult24.info)

Related posts

Ostavi komentar