Završen jubilarni 55. Praznik mimoze u Herceg Novom

Sa preko 600 karnevalista, i u prisustvu više hiljada posjetilaca i počasnih delegacija, presudu karnevalu i vanvremenske hitove legendarnog Prljavog kazališta, spuštena je zastava jubilarnog 55. Praznika mimoze u Herceg Novom. „Za sve gušte”, kako je glasio moto ovogodišnje velike fešte, nizalo se oko 70 zabavnih, kulturnih, gastro i sportskih programa od 15. februara do  3. marta.

„Crno bijeli svijet”, „Ne zovi mama doktora”, „Tu noć kad si se udavala”, samo su neki od hitova koje je publika pjevala u glas sa fantastičnim Prljavim kazalištem. Muzičke legende znale su da užare atmosferu i donesu podjednako dobru energiju kao i svih prethodnih skoro pet decenija trajanja na sceni.

Završni program Praznika mimoze i karnevalske svetkovine je suđenje krnevalu, a ovog puta sudsko vijeće Novske komunitadi, većinom glasova je proglasilo krivim i osudilo na spaljivanje krnevala Androsera Nikolaidesratisa zbog uvrijeda koje je nanio gradu i njegovim stanovnicima.

Suđenju i spaljivanju karnevala prethodio je VII Međunarodni karneval i defile 23 maškarane grupe iz Crne Gore i regiona sa više od 600 učesnika, koje su na trasi od Trga Nikole Đurkovića do Igala plesom i igrom pozvale posmatrače, sve goste i Novljane da se pridruže povorci na čijem čelu su bili predstavnici Evropske federacije karnevalskih gradova (FECC), Opštine Herceg Novi, pobratimskih i gradova prijatelja.

Izvor: TO Herceg Novi/ fotoFB TO Herceg Novi

Related posts

Ostavi komentar